Μ. Κατρίνης στο Πρώτο: Οποτεδήποτε γίνουν εκλογές είμαστε έτοιμοι- Εκεί θα μιλήσουν οι πολίτες, όχι οι δημοσκοπήσεις (audio)

«Η μεγάλη εικόνα του συνεδρίου είναι η μαζική συμμετοχή χιλιάδων νέων ανθρώπων από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι με δικά τους έξοδα ήρθαν στο συνέδριο και βεβαίως αποτελούν την ραχοκοκαλιά και της οργανωτικής διάταξης της παράταξης για την επόμενη ημέρα» τόνισε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο.

Ειδικά σε σχέση με την συμμετοχή των νέων στο συνέδριο, είναι ένα πολύ ελπιδοφόρο μήνυμα, σημείωσε ο κ. Κατρίνης «σε μια εποχή που η πολιτική διέρχεται κρίση, που οι νέοι δεν ψηφίζουν καν, πόσο μάλλον να συμμετέχουν στα κοινά, ότι βλέπουμε χιλιάδες νέους ανθρώπους να μπαίνουν εθελοντικά και δυναμικά με πίστη και διάθεση στην νέα προσπάθεια που κάνει το ΠΑΣΟΚ».

«Το συνέδριο σηματοδότησε την ανανέωση, την ενότητα, κάτι το οποίο είναι πάντα ζητούμενο αλλά εκφράζει και μια ιστορική αλληλουχία και μια ιστορική συνέχεια της παράταξης, κυρίως όμως σηματοδότησε και την αυτόνομη πορεία της παράταξης, δίνοντας ένα σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους όσοι θα ήθελαν, θα επιθυμούσαν ή θα τους βόλευε το ΠΑΣΟΚ στην θέση ενός μετεκλογικού κυβερνητικού εταίρου ως συμπληρώματος σε μια κυβέρνηση, ότι εμείς συνεχίζουμε την αυτόνομη πορεία με την δική μας πρόταση που θεωρούμε και έχουμε την βάσιμη αισιοδοξία να πιστεύουμε ότι θα έχει την μεγαλύτερη δυνατή απήχηση στις επόμενες εκλογές» συμπλήρωσε ο κ. Κατρίνης.

Το πολιτικό συμπέρασμα του Συνεδρίου, συνόψισε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας, είναι η ανανέωση, η ενότητα και η αυτοδύναμη στρατηγική η οποία συνεχίζεται αταλάντευτα. «Γιατί ο κόσμος έχει ανάγκη από μια πολιτική πρόταση σε αυτά που δεν ακούει από την αξιωματική αντιπολίτευση, έχει ανάγκη να ακούσει μια εναλλακτική πολιτική πρόταση, μια πολιτική δύναμη που μπορεί να διασφαλίσει καλύτερες συνθήκες για την ζωή του σε μια αντικειμενικά δύσκολη κατάσταση, ως εκ τούτου υπάρχει ένα πολιτικό κενό που το ΠΑΣΟΚ έρχεται όχι ιστορικά, αλλά ουσιαστικά να το καλύψει μέσα από την δική του δυναμική επάνοδο στην πολιτική σκηνή του τόπου» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα παλαιότερα στελέχη της παράταξης, επισήμανε αρχικά ότι η ομιλία του κ. Βενιζέλου πάνω στην οικονομική πραγματικότητα που υπάρχει στην χώρα- αλλά δεν είναι στο πεδίο της συζήτησης-ουσιαστικά έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, με την εμπειρία του, έχοντας θητεύσει ως υπουργός Οικονομικών. «Ήταν μια χρήσιμη και ωφέλιμη ομιλία του κ. Βενιζέλου. Η παρουσία των πρώην προέδρων σηματοδοτεί την ενότητα, από κει και πέρα, ένα στέλεχος που έχει θητεύσει στην θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και της παράταξης και το οποίο επιβεβαιώνει την σχέση του, την αγάπη και την στήριξή του για αυτόν τον χώρο, για εμάς είναι πολύ σημαντικό και έχει και το δικαίωμα της συμμετοχής, της ενεργοποίησής του με τον τρόπο που επιθυμεί, στον χρόνο που επιθυμεί. Και οι τοποθετήσεις του κ. Σημίτη, του κ. Βενιζέλου και του Γ. Παπανδρέου, ως πρώην προέδρων και των δύο πρώην πρωθυπουργών ήταν εξαιρετικά σημαντικές επί του περιεχομένου, έδωσαν ένα σαφές στίγμα για το πού βρίσκεται η χώρα, ποιους κινδύνους αντιμετωπίζει και πώς η  παράταξη θα πρέπει να αποτελεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος. Και συνεχίζουμε με την δική μας πρόταση ώστε ο κόσμος να γυρίσει το βλέμμα του, να μας ακούσει και να πειστεί ότι το ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που κατανοεί τα προβλήματα και προτείνει συγκεκριμένες λύσεις» προσέθεσε ο κ. Κατρίνης.

Σε ό,τι αφορά τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν μικρή μείωση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ο κ. Κατρίνης, ανέφερε «σε όλες τις δημοσκοπήσεις αυτό που φαίνεται είναι ότι το ΠΑΣΟΚ είναι αισθητά ανεβασμένο σε σχέση με τα ποσοστά που είχαμε» και επανέλαβε ότι η συμμετοχή των χιλιάδων συνέδρων που ήρθαν από όλη την Ελλάδα με δικά τους έξοδα, δείχνει ότι κάτι αλλάζει. «Βλέπουμε ότι αρκετός κόσμος μας ακούει και πιστεύει στο ΠΑΣΟΚ. Δεν περιμέναμε κάθε μήνα να παίρνουμε 2-3 μονάδες επιπλέον και μέσα σε 6 μήνες να έχουμε φτάσει να είμαστε πρώτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις. Αυτό θέλει πολλή δουλειά, βλέπουμε όμως πάρα πολύ κόσμο ο οποίος επιστρέφει και δεν είναι μόνο το θέμα της οργανικής ένταξης που είδαμε αρκετούς ανθρώπους που μας είχαν εγκαταλείψει να είναι στο συνέδριο, είναι ότι βλέπουμε κόσμο ο οποίος μας ακούει, που μας βρίσκει πλέον ως μια βασική πολιτική επιλογή, ενώ δεν το έκανε στο παρελθόν και πραγματικά εγώ είμαι πραγματικά αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών. Θέλει πολλή δουλειά, πολύ μεγάλη προσπάθεια, κατανοούμε τις πιέσεις που ασκούνται και θα ασκηθούν» επισήμανε.

Σε σχέση με το πότε βλέπει εκλογές, ο κ. Κατρίνης είπε «ο πρωθυπουργός έχει πει ότι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2023. Την ίδια στιγμή υπάρχει ένα κλίμα περιρρέον που εκπορεύεται μάλλον από το Μαξίμου που μιλάει για εκλογές το φθινόπωρο. Οποτεδήποτε γίνουν εμείς είμαστε έτοιμοι εκλογικά, οργανωτικά και πολιτικά. Και εκεί θα μιλήσουν οι πολίτες και όχι οι δημοσκοπήσεις».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος