Μ. Κατρίνης στο Πρώτο: Με χρονοκαθυστέρηση ενός μήνα εφαρμόζονται τα μέτρα (audio)

«Ο Πρωθυπουργός με πολύ μεγάλη χρονοκαθυστέρηση εφαρμόζει μέτρα τα οποία θα έπρεπε να είχαν ληφθεί ήδη, αν ο ίδιος και η κυβέρνησή του είχαν ακούσει τους επιστήμονες που εδώ και έναν μήνα προειδοποιούσαν για έξαρση της πανδημίας και για ανάγκη εφαρμογής μέτρων» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Με τούτα και μ’ εκείνα» με τον Φώτη Παπούλια, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης.

Συνεχίζοντας είπε, «για μια ακόμα φορά ο κ. Μητσοτάκης κινήθηκε στην λογική της επικοινωνιακής διαχείρισης της πανδημίας, που δυστυχώς εξελίσσεται με πολύ άσχημο τρόπο για την χώρα μας. Ο κ. Τσίπρας από την άλλη προανήγγειλε την απάντηση στον Πρωθυπουργό, στην γνωστή του λογική, από την μία να στηρίζει θεωρητικά τον εμβολιασμό από την άλλη να κλείνει το μάτι στους ανεμβολίαστους με κορυφαία στελέχη του να είναι σε αυτή την διπλή γραμμή».

Ο κ. Κατρίνης υπογράμμισε ότι θα έπρεπε να βρίσκονταν οι επιστήμονες στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης των πολιτών και όχι πολιτικά πρόσωπα με χαμηλή αξιοπιστία και δηλώσεις που προκαλούν εντάσεις. «Από την Κυριακή βλέπουμε μια σειρά υπουργών, που δεν είναι και στο υπουργείο υγείας, να προαναγγέλουν μέτρα που προφανώς εισηγείται η κυβέρνηση στην επιτροπή και όχι το αντίστροφο.  Τα μέτρα αυτά δεν ξέρω αν έχουν ως κριτήριο υγειονομική θωράκιση της χώρας ή το πολιτικό κόστος που μπορεί να έχουν». Συμπλήρωσε μάλιστα πως η κυβέρνηση ουδέποτε πίστεψε στο ΕΣΥ, γι’ αυτό και δεν το στήριξε. «Χαρακτηριστικά την Δευτέρα, η ΜΕΘ του Πύργου δήλωσε αναστολή λειτουργίας γιατί κάποιοι από την κυβέρνηση σκέφτηκαν εν μέσω πανδημίας ότι πρέπει να μετακινήσουν τον ένα από τους δύο γιατρούς σε άλλο νοσοκομείο με αποτέλεσμα να χαθούν κλίνες ΜΕΘ. Και μόνο μετά την έντονη διαμαρτυρία αρχών και παραγόντων της περιοχής ανετράπη αυτή η αδιανόητη απόφαση».

Σχετικά με την επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, ο κ. Κατρίνης υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνει καθώς σε αυτή την μάχη δεν μπορεί να μείνει κανείς εκτός. «Θα περίμενα από τον ιδιωτικό τομέα που έχει στηριχθεί από την κυβέρνηση αυτό το διάστημα, να βάλει πλάτη και σε αυτό το πανδημικό κύμα, αλλά δυστυχώς αυτό δεν γίνεται».

Περνώντας στις εσωκομματικές διαδικασίες ανάδειξης νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Κατρίνης, σχολίασε σε σχέση με το επίπεδο της αντιπαράθεσης των υποψηφίων, πως τιμώντας την μνήμη και την παρακαταθήκη που άφησε η Φώφη Γεννηματά, μέχρι στιγμής έχει κρατηθεί ένα καλό επίπεδο σε μια εσωτερική αναμέτρηση που προκαλεί εντάσεις, κάτι που είναι λογικό.

Κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες καταγγελίες του Γιώργου Παπανδρέου, για παρεμβάσεις εξωθεσμικών κέντρων στις εσωτερικές διαδικασίες του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Κατρίνης, σημείωσε ότι το γεγονός πως η διαδικασία είναι ανοιχτή, ελλοχεύει τον κίνδυνο να συμμετάσχουν άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο. «Δεν θέλω να πιστεύω ότι τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα ασχολούνται τόσο ενεργά με τα εσωτερικά δρώμενα του ΚΙΝΑΛ. Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν αυτό επιχειρηθεί, πρέπει να στηλιτευθεί και να απομονωθεί» κατέληξε ο κ. Κατρίνης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος