Μ. Κατρίνης στο Πρώτο: Με αφορμή όσα είπε ο κ. Ράμμος θα πρέπει να ελεγχθούν όλες οι υπηρεσίες που κάνουν συνακροάσεις (audio)

«Θεωρώ ότι θα πρέπει μέσα στη διαδικασία, που απ’ ό,τι φαίνεται μόνο ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ αυτή την στιγμή κρατάει τα προσχήματα και τιμά την θέση του και το αξίωμά του, θα πρέπει να ελεγχθούν όλες οι υπηρεσίες που κάνουν συνακροάσεις» επισήμανε ο Μιχάλης Κατρίνης, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο.

Συγκεκριμένα ο κ. Κατρίνης σημείωσε ότι θα πρέπει να ελεγχθεί ιδιαιτέρως η ΔιΔΑΠ σε συνεργασία με την Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου της Αστυνομίας. «Για να δούμε ποια πρόσωπα ελέγχονται και αν οι αριθμοί, οι οποίοι ήταν σε συνακροάσεις αντιστοιχούν στα ελεγχόμενα πρόσωπα ή πιθανόν αφορούν και άλλα πρόσωπα και μιλάω για πολιτικά πρόσωπα» υπογράμμισε.

«Με αφορμή την χθεσινή Εξεταστική Επιτροπή και τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ κ. Ράμμος, το γεγονός ότι με εντολή του διοικητή της ΕΥΠ καταστράφηκε το αρχείο παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη, το γεγονός ότι παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει διαδικασία ενημέρωσης του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ για τους λόγους παρακολούθησής του, ενώ σύσσωμη η ΝΔ, η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα καλούσε τον κ. Ανδρουλάκη να πάει να ενημερωθεί κατ’ ιδίαν, αποδεικνύει ότι αυτή η υπόθεση δεν είναι ένα προσωπικό στοίχημα του κ. Ανδρουλάκη ή του ΠΑΣΟΚ ή συνολικά του κόσμου της παράταξης, είναι ένα στοίχημα 10 εκατομμυρίων πολιτών να μάθουν τι έγινε, ποιοι είναι αυτοί που θεωρούν ότι μπορούν να παρακολουθούν δημοσιογράφους, πολιτικούς, δημόσια πρόσωπα, επιχειρηματίες, σχεδόν όλους όσους βρίσκονται στην χώρα χωρίς να εξηγούν τους λόγους και χωρίς να έχουν μια αίσθηση αλαζονείας και ασυδοσίας όπως είναι αυτή που οδήγησε τον διοικητή της ΕΥΠ-δεν ξέρω αν ήταν δική του πρωτοβουλία, εκτιμώ πως όχι-να  καταστρέψει τα αρχεία» ανέφερε ο κ. Κατρίνης.

Ενόψει της συνάντησης σήμερα του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Κατρίνης δήλωσε «δεν είναι προσωπική υπόθεση του Ν. Ανδρουλάκη και του ΠΑΣΟΚ, είναι μείζον θέμα λειτουργίας των θεσμών και της δημοκρατίας».

«Η ΠτΔ, που σε αυτό το ζήτημα με την παρέμβαση που είχε κάνει αρχικά είχε καταδικάσει όλες τις διαδικασίες παρακολουθήσεων, της απόπειρας παγίδευσης με παράνομο λογισμικό, θεωρώ ότι θα πρέπει σε αυτό το ζήτημα να υπάρχει μια εθνική προσπάθεια, να σπάσει το απόστημα, αλλά κυρίως θεωρώ ότι είναι απαίτηση όλων των πολιτών να μάθουν ποιοι ήταν αυτοί που ενορχήστρωσαν και υλοποίησαν αυτή την νοσηρή υπόθεση» συμπλήρωσε ο κ. Κατρίνης.
Ερωτηθείς εάν η υπόθεση των παρακολουθήσεων απομάκρυνε το ΠΑΣΟΚ από την ΝΔ και ίσως το έφερε πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κατρίνης απάντησε «το γεγονός ότι προσπαθούν κάποια άλλα κόμματα σε αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα που αφορά την δημοκρατία και τους θεσμούς πιθανόν να δείξουν μια διαφορετική στάση ή να δείξουν ότι βρίσκονται σε μια αντιπολιτευτική γραμμή, που δεν μπορεί να υπάρχει και άλλη γραμμή, δηλαδή είναι παράξενο ότι στην ολομέλεια της βουλής για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής όλα τα κόμματα ψήφισαν υπέρ και ζήτησαν να χυθεί άπλετο φως πλην της ΝΔ, αυτό τι σημαίνει; Ότι έχουμε έρθει πιο κοντά με το ΚΚΕ ή με τον κ. Βελόπουλο; Όχι. Είναι θέμα δημοκρατίας. Αυτή την στιγμή δεν είναι θέμα των κομμάτων ή των πολιτικών στελεχών. Όλοι θέλουν να μάθουν τι ακριβώς έγινε».

Στο πεδίο της ακρίβειας, ο κ. Κατρίνης αναφέρθηκε στις αυξήσεις στα είδη διατροφής, οι οποίες σύμφωνα με σχετικές έρευνες ινστιτούτων, μέσα στον τελευταίο μήνα ανέρχονται σε ποσοστά 13% έως 23%. «Οι πολίτες βλέπουν μήνα με τον μήνα αυξημένες τιμές όταν πηγαίνουν στο σουπερμάρκετ, αυτό που δεν βλέπουν είναι το κράτος να ελέγχει αν αυτές οι αυξήσεις δικαιολογούνται ή είναι προϊόν στρατηγικής αισχροκέρδειας. Η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου εδώ και 5,5 μήνες δεν έχει βγάλει μια απόφαση ότι επέβαλε ένα πρόστιμο για αισχροκέρδεια στα είδη διατροφής. Εδώ κάποιοι εκμεταλλεύονται την κρίση της ακρίβειας που είναι πανευρωπαϊκή και την μετατρέπουν σε ευκαιρία για να αποκομίσουν κέρδη. Ο ρόλος της πολιτείας είναι αυτός ακριβώς. Να προστατεύει τους καταναλωτές όταν κάποιοι επιτήδειοι μετατρέπουν την ακρίβεια, που είναι μια πραγματικότητα σε αισχροκέρδεια» ανέφερε σχετικά ο κ. Κατρίνης.
Προσέθεσε ότι στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας είναι η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής, κάτι που έχουν εφαρμόσει και άλλες χώρες, όπως ανέφερε.

«Η κυβέρνηση επιμένει να έχει υψηλό ΦΠΑ για να μαζεύει έσοδα για να τα διανέμει μετά, δίκην πολιτικής ενίσχυσης για αμιγώς καθαρά προεκλογικούς σκοπούς και λογική. Έχουμε πει να υπάρχει η έκτακτη φορολογία όσο αφορά τις εταιρείες πετρελαιοειδών και φυσικού αερίου, το οποίο η Κομισιόν πριν λίγες ημέρες το πρότεινε στα κράτη-μέλη ως σύσταση και έχουμε πει και να μειωθεί ο ειδικός φόρος στα καύσιμα εδώ και πολύ καιρό» συμπλήρωσε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος