Μ. Κατρίνης στο Πρώτο: Μαζική προσέλευση στις κάλπες και αυτή την Κυριακή, για ακόμα πιο ισχυρό το μήνυμα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ (audio)

«Δεν νομίζω να αιφνιδιάζεται κανείς όταν σε μια προεκλογική περίοδο ανεβαίνουν οι τόνοι και υπάρχει λίγη ένταση. Το σημαντικό είναι την επόμενη ημέρα στις 13 Δεκεμβρίου, να μην υπάρχουν εντάσεις και είμαι σίγουρος ότι δεν θα έχουμε», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 105,8 και 91,6 και στην εκπομπή «Έχουμε και λέμε» με τον Στέλιο Βραδέλη και τον Γιώργο Πίκουλα.

«Η ωριμότητα των υποψηφίων και η στάση πολιτικού πολιτισμού που επέδειξαν, αλλά κυρίως οι 270.000 πολίτες που έστειλαν ισχυρό μήνυμα ενότητας, προοπτικής και ανόδου του ΚΙΝΑΛ, θεωρώ ότι δεσμεύουν όχι μόνο τους δυο ανθυποψηφίους της Κυριακής, ή τους 6 του πρώτου γύρου, αλλά όλα τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ», υπογράμμισε.

Ο κ. Κατρίνης είπε ότι κακώς ξεκίνησε η συζήτηση περί αναγκαιότητας ή μη της πραγματοποίησης του δεύτερου γύρου, καθώς το καταστατικό του κόμματος προβλέπει εκλογή προέδρου με πλειοψηφία, ενώ και οι δυο υποψήφιοι ήθελαν να αναμετρηθούν. «Το σημαντικό είναι να έχουμε μαζική προσέλευση και αυτή την Κυριακή ώστε να γίνει ακόμη πιο ισχυρό το μήνυμα, μπας και το ακούσουν τόσο στη ΝΔ που επιδεικνύει μια αλαζονική συμπεριφορά, όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι άρχισαν να στέλνουν μηνύματα “αγκαλιάς” και “αγάπης”,  γιατί βλέπουν ότι υπάρχει μια ανοδική τάση. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σκυλεύσει πάνω στο ΠΑΣΟΚ για πάρα πολλά χρόνια», επεσήμανε.

Ο ίδιος ανέφερε ότι «κάθε αναμέτρηση έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά», φέρνοντας ως παράδειγμα τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπου «αναλόγως των υποψηφίων στο δεύτερο γύρο, αναδιατάσσεται το σκηνικό και οι εκλογείς ψηφίζουν με τα δικά τους κριτήρια που μπορεί να είναι διαφορετικά από τον πρώτο γύρο».

Εκτίμησε ότι δεν υπάρξει κανένα πρόβλημα με την εκπροσώπηση του κόμματος στη Βουλή εάν εκλεγεί πρόεδρος ο Νίκος Ανδρουλάκης που δεν είναι βουλευτής, υπενθυμίζοντας ότι το αντίστοιχο πρόβλημα που προέκυψε με τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, λύθηκε με ομόφωνη απόφαση της ΚΟ σε μια δεκάλεπτη συνεδρίαση.

«Επειδή έχουμε ισχυρό το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και κυρίως επειδή έχουμε υψηλή αίσθηση της ισχυρής εντολής που μας έδωσαν οι 270.000 ψηφοφόροι, όλες οι αποφάσεις θα ληφθούν με γνώμονα το συμφέρον της χώρας και της παράταξης, την ενότητα, την προοπτική και τη μελλοντική πορεία», είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως «διαψεύστηκαν οικτρά όσοι περίμεναν μικρή συμμετοχή στον πρώτο γύρο» των εσωκομματικών εκλογών.

Ο κ. Κατρίνης ρωτήθηκε και για την «προοδευτική διακυβέρνηση» και δήλωσε πως «εάν και εφόσον προκύψει, θα πρέπει να γίνει με όρους κοινωνικών συμμαχιών και με αποδοχή από τη βάση.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος