Μ. Κατρίνης στο Πρώτο: Αυτή είναι η παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά – Το μήνυμα που έστειλε στους πολίτες για τις δυσκολίες (audio)

«Ακόμη δεν έχουμε συνειδητοποιήσει την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, μας ακούγεται σαν  ψέμα, δεν μπορούμε να το πιστέψουμε», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινή παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη.

«Είναι συγκινητικό το κύμα μηνυμάτων από τον κόσμο, αλλά πιο εντυπωσιακή είναι η δύναμη της Φώφης, η οποία δυο εβδομάδες πριν ήταν στη Βουλή κάνοντας συναντήσεις για τα ζητήματα του Περιβάλλοντος για την τράπεζα Πειραιώς, και λίγες ώρες μετά εισήχθη στον Ευαγγελισμό. Λίγες ημέρες ήταν στο βήμα της Βουλής για την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ», ανέφερε. «Έδωσε ένα μήνυμα αγωνιστικότητας, σθένους και θέλησης ότι πρέπει τις δυσκολίες της ζωής, τις πολύ δύσκολες καταστάσεις της υγείας να τις αντιμετωπίζουμε όρθιοι με αισιοδοξία και δύναμη. Και αυτό είναι ένα μήνυμα πάρα πολύ ισχυρό, προς όλους τους πολίτες που αντιμετωπίζουν κάθε είδους δυσκολίες μικρές ή μεγάλες στην καθημερινότητά τους. Με τη στάση της, μέχρι και την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, έδωσε ένα μάθημα εξανθρωπισμού της πολιτικής, έδωσε μια άλλη διάσταση στην πολιτική», δήλωσε ο κ. Κατρίνης.

Όπως ανέφερε, «όσοι την γνώριζαν, μιλούν για την απλότητα, την αμεσότητα, την ανθρωπιά, τη ζεστασιά που εξέπεμπε, ήταν αυθεντική και για αυτό ο κόσμος αισθάνεται πολύ έντονα την απώλειά της, μιας γυναίκας, μιας μητέρας, μιας πολιτικού που έδωσε ένα πολύ ισχυρό στίγμα και μήνυμα, έφυγε τόσο άδικα και πρόωρα από κοντά μας». Μίλησε για τις «πολύ δύσκολες στιγμές για τους δικούς της ανθρώπους και για όλους εμάς που τη ζήσαμε στον αγώνα όλο το προηγούμενο διάστημα, έναν αγώνα που τον έδινε με μεγάλη αξιοπρέπεια, με δυναμισμό, με θέληση, με αγάπη σε αυτό που έκανε, κάτι που το έβγαζε και σε εμάς. Αυτή είναι η παρακαταθήκη που αφήνει και σε εμάς να συνεχίσουμε με τις ίδιες αρχές και αξίες και με την ίδια δυναμική και ανθρωπιά», υπογράμμισε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ επεσήμανε ότι η Φώφη Γεννηματά έδωσε μια δύσκολη μάχη, χωρίς ποτέ να χάσει την αισιοδοξία της το χαμόγελο, και ποτέ δεν σταμάτησε να εργάζεται για το καλό της χώρας και της παράταξης. «Αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος της περιπέτειας που πέρασε, γίνεται ακόμη πιο αισθητή η απουσία της. Θα συνεχίσουμε, το μήνυμα που έδωσε με τη στάση ζωής της, την αξιοπρέπεια και την θέληση της κόντρα σε όλες τις δυσκολίες, είναι ένα μήνυμα που διαχέεται σε όλους τους πολίτες που αντιμετωπίζουν κάθε μέρα μεγάλες ή μικρές δυσκολίες», συμπλήρωσε ο κ. Κατρίνης.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος