Μ. Γκάγκα: Με τον ιό δεν έχουμε ξεμπερδέψει-Το εμβόλιο είναι η ασφάλεια μας

Array

“Η αρρώστια δεν περιμένει, απαραίτητος είναι ο εμβολιασμός όλων”, τόνισε η Διευθύντρια της Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου “Σωτηρία“, κ. Μίνα Γκάγκα. Η κ. Γκάγκα είπε επίσης ότι δεν έχουμε ξεμπερδέψει ακόμα με τον ιό, ότι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, με ελευθερία αλλά τηρώντας πιστά τα μέτρα και ότι η χρήση μάσκας είναι αναγκαία, ακόμη και για όσους έχουν εμβολιαστεί, καθώς υπάρχει και τότε η μικρή πιθανότητα να μολυνθεί κάποιος και, ασυμπτωματικός ο ίδιος, να μεταδώσει τον ιό σε άλλους. “Η μάσκα μπορεί να παραλείπεται μόνο όταν είμαστε σε ένα εστιατόριο με φίλους ή μεταξύ εμβολιασμένων”, επισήμανε η πνευμονολόγος.

Σε ο,τι αφορά τις μεταλλάξεις, η κ. Γκάγκα είπε ότι δεν την ανησυχούν ιδιαίτερα και ότι τέτοια φαινόμενα τα έχουμε αντιμετωπίσει και στην H1N1. Επιπλέον καθησύχασε ότι όποια μετάλλαξη και να βγει από εδώ και στο εξής, η κατάσταση θα είναι σαφώς καλύτερη σε σχέση με πριν, όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί.

Σε όσους περιμένουν το φάρμακο για τον κορονοϊό, η γιατρός απαντάει ότι ειδικό αντιικό για τον κορονοϊό δεν υπάρχει, παρά μόνο σκευάσματα που αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα, οπότε δεν ξέρει κανείς πώς θα εξελιχθεί η νόσος, ενώ το εμβόλιο, όπως είπε, είναι η ασφάλειά μας, καθώς είναι εκείνο το οποίο προστατεύει συνολικά τον οργανισμό, διότι, ακόμη και αν κάποιος κολλήσει, δεν θα αναπτύξει βαριά συμπτώματα και δεν θα κινδυνεύσει η ζωή του.

Για τα rapid tests, τέλος, η κ. Γκάγκα κατέληξε λέγοντας ότι είναι σημαντικά αλλά η ουσία της αντιμετώπισης βρίσκεται στην τήρηση των μέτρων και στο εμβόλιο.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος