Μ. Χριστοδουλάκης στο Πρώτο: Η Κ.Ο του ΚΙΝΑΛ δεν εκλέγει πρωθυπουργό, δεν χρειάζεται να βγάλουμε νέο επικεφαλής (audio)

«Η Κ.Ο του ΚΙΝΑΛ δεν καλείται σήμερα να εκλέξει πρωθυπουργό όπως έκανε το 1996. Καλείται απλώς για το μεταβατικό διάστημα των 35 ημερών μέχρι την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας στις 5 Δεκεμβρίου, να βρει έναν αποτελεσματικό τρόπο για μια θεσμική υπηρεσιακή λειτουργία και εκπροσώπηση», τόνισε ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Ναι μεν, αλλά», με την Ευαγγελία Μπαλτατζή.

« Η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα έχει εκλεγμένο γραμματέα εκλεγμένο και κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους. Ο καθένας με τις αρμοδιότητές του θα μπορέσει να επιτελέσει το ρόλο του και να μην υπάρξουν κενά που αφορούν τη λειτουργία μας στο κοινοβούλιο. Νομίζω πως δεν χρειάζεται αυτό το διάστημα η εκλογή νέου επικεφαλής της Κ.Ο., πιο πολύ μπορεί να δημιουργήσει ζητήματα παρά να λύσει. Έχουμε μπροστά μας μόλις 35 ημέρες, στις οποίες απλώς καλούμαστε να βρούμε ένα σύντομο μεταβατικό μοντέλο λειτουργίας», επεσήμανε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλάκη, το πιο κρίσιμο από όλα είναι η παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά, δηλαδή η ενότητα του χώρου για την οποία έδωσε μάχη. «Η παράταξη και τα στελέχη μας έχουν ένα σημαντικό “μέταλλο”, στις πολύ δύσκολες στιγμές είμαστε ενωμένοι και βγαίνουμε ισχυρότεροι. Αυτό θα κάνουμε και τώρα και θα διαψευστούν όσοι μπορεί να ελπίζουν σε ρήξεις, συγκρούσεις, αντιπαραθέσεις, και διχόνοια μέσα στην παράταξη. Θα συνεχίσουμε ενωμένοι για να τιμήσουμε τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά, την ιστορία της παράταξης αλλά και τις μάχες που έχουμε μπροστά μας για την προοπτική και την ισχυροποίηση», είπε χαρακτηριστικά. Εκτίμησε, δε, ότι «όλα αυτά θα λυθούν το απόγευμα στη συνεδρίαση της ΚΟ, χωρίς δημοσιογραφικό ενδιαφέρον».

Όπως είπε ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, στόχος είναι οι αμιγώς πολιτικές διαδικασίες στο δρόμο προς την εκλογή νέου προέδρου. «Δηλαδή να φύγουμε από μια απολιτίκ πασαρέλα υποψηφίων και να μπούμε σε μια λογική όπου ο καθένας παραθέτει τη δική του καθαρή πολιτική τοποθέτηση για τη στρατηγική του χώρου, τον προσανατολισμό του, και όλα τα κρίσιμα ζητήματα που μπαίνουν στο δημόσιο διάλογο. Είναι η μόνη πολιτική βάση για να μπορέσουμε να επιδιώξουμε την ενότητα την επόμενη ημέρα, που είναι το πιο κρίσιμο σημείο», εξήγησε.

Χαρακτήρισε ως «μεγάλο στοίχημα» την υψηλή συμμετοχή και τη μαζικότητα στη διαδικασία, δηλαδή «να έρθουν οι προοδευτικοί πολίτες και να πάρουν στα χέρια τους το μέλλον του χώρου και της παράταξης». Ο κ. Χριστοδουλάκης ζήτηση από τους υποψήφιους για την προεδρία να είναι σαφείς ότι εγγυώνται την ενότητα, την αυτονομία και την πολιτική ταυτότητα του χώρου και «πώς μπορεί η παράταξη να ισχυροποιηθεί χτίζοντας ξανά μια σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνική βάση».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να υπάρξουν debate μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία, δήλωσε ότι «το μοντέλο που ακολουθήθηκε το 2017, είναι αποτελεσματικό και χρήσιμο να ακολουθηθεί και σήμερα, γιατί βάζουμε σε πολύ υψηλή προτεραιότητα τα πολιτικά χαρακτηριστικά της διαδικασίας, που θα εγγυηθούν ότι δεν θα υπάρχουν χτυπήματα κάτω από τη μέση, δεν θα υπάρχουν απολιτίκ συνθηματολογίες ή στοιχεία που θα διαρρήξουν αντί να συνθέσουν».

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος