Λοιμωξιολόγοι: Φόβοι για εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων μετά τον 15Αύγουστο

Σε υψηλά επίπεδα εξακολουθούν να παραμένουν οι νέες μολύνσεις στη χώρα, με το αποτύπωμα  του κορονοϊού στα αστικά λύματα να προοιωνίζεται έναν δύσκολο Αύγουστο.
Ο αριθμός των ασθενών που χρειάστηκε να εισαχθούν για νοσηλεία ήταν ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί μέσα στο καλοκαίρι. Έγιναν 217 νέες εισαγωγές, με τον μικρότερο σε ηλικία ασθενή να είναι 22 ετών.

Οι επιστήμονες εκφράζουν φόβους ότι, έως το τέλος του χρόνου, θα δούμε πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών από τις 13.000, ενώ, σύμφωνα με τον ιατρό ερευνητή των ΗΠΑ, κ. Γιώργο Παυλακάκη, μετά τον 15Αύγουστο θα έχουμε εκρηκτική αύξηση κρουσμάτων.

Στη δημιουργία τείχους ανοσίας, συμβάλλουν πλέον και τα παιδιά, 12 έως 15 ετών, με τον εμβολιασμό τους. Μέχρι στιγμής, η προσέλευση αυτής της ηλικιακής ομάδας, είναι ικανοποιητική.

Να εμπιστευτούν τους παιδιάτρους τους και να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, παροτρύνει τους γονείς η πρόεδρος της Εταιρείας Κοινωνικής Παιδιατρικής βόρειας Ελλάδας, κ. Σοφία Καραγιαννοπούλου.

Σύμφωνα με το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ, την εβδομάδα              26 Ιουλίου – 1 Αυγούστου, το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα του Λεκανοπεδίου παρουσίασε σταθεροποιητικές τάσεις, με την αύξηση κατά 16% να μην αξιολογείται ως σημαντική.

Πτωτική τάση παρουσιάζει η Θεσσαλονίκη κατά 11%, γεγονός όμως που αποδίδεται στις καλοκαιρινές εξορμήσεις των κατοίκων της προς τη Χαλκιδική.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΡΟΣΩ ΒΑΡΒΑΡΑ