Λοιμωξιολόγοι: Δεν ήρθε το τέλος της πανδημίας-Είναι ολέθριο να αφήσουμε τις μάσκες και τα μέτρα

Array

Ο εμβολιασμός είναι η μόνη λύση απέναντι στην πανδημία, είναι το μήνυμα που στέλνουν οι επιστήμονες, καθώς εξελίσσεται το πρόγραμμα «Ελευθερία». Τα στοιχεία αθροίζουν 4,6 εκ. εμβολιασμούς, εκ των οποίων δύο δόσεις αφορούν σε 1,7 εκατομμύρια πολίτες.

Από την Παρασκευή πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια θα αποκτήσουν οι 40–44 ετών και, σταδιακά, οι πολίτες από 30 έως 39 ετών. Μέσα Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει η σχετική πλατφόρμα και για τις ηλικίες από 18 έως 29 ετών.

Στο Μέγα Εμβολιαστικό της ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη, έχουν γίνει έως σήμερα 160.000 εμβολιασμοί.  60.000 πολίτες έχουν λάβει ήδη και τις δύο δόσεις και 100.000 την 1η.

Το εμβολιαστικό κέντρο στη ΔΕΘ κάνει τη διαφορά, είπε το υγειονομικό προσωπικό στον πρωθυπουργό, κατά την σύντομη επίσκεψή του εκεί.

Στο μεταξύ, θετικά είναι τα μηνύματα από το ιικό φορτίο στα λύματα της Θεσσαλονίκης, καθώς παρουσιάζουν μείωση 20%.

Παράλληλα, τρέχουν και τα self tests, στην εκπαιδευτική κοινότητα και τους εργαζόμενους, οι φαρμακοποιοί ζητούν όμως να μην σηκώνουν το βάρος της ενημέρωσης, καθώς υπάρχουν αλλαγές σε εβδομαδιαία βάση.

Έκδηλη είναι, πάντως,  η ανησυχία των επιστημόνων να μην υπάρξει εφησυχασμός, καθώς τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, σταθερά πάνω από τις 2.000.

Την ίδια ώρα, ο διευθυντής ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι δεν ήρθε το τέλος της πανδημίας και ότι είναι ολέθριο λάθος να αφήσουμε τις μάσκες και τα μέτρα, ενώ ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, τονίζει ότι οι εμβολιασμοί θα αργήσουν  να αποδώσουν.

Στοίχημα είναι τώρα ο καθολικός εμβολιασμός στα νησιά της χώρας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΑΒΕΑ,  ΡΕΠΟΡΤΑΖ:ΟΛΓΑ ΔΑΔΙΝΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος