Λοιμωξιολόγοι: Αύξηση των κρουσμάτων τον Αύγουστο-Οι συνεχείς μολύνσεις των παιδιών θα οδηγήσουν σε νέες μεταλλάξεις

Array

Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό παιδιών 12 έως 15 ετών, μετά  τη θετική γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ενώ οι ειδικοί προειδοποιούν πως οι συνεχείς μολύνσεις των παιδιών, θα οδηγούν σε νέες μεταλλάξεις και σε μείωση της αποτελεσματικότητας των εμβολίων. Στο μεταξύ, ανησυχία προκαλεί στους γιατρούς η ταχεία εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα, η οποία φαίνεται ότι αυξάνει τις εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Την ίδια ώρα, ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, τονίζει ότι αόριστος είναι ο χρόνος αναστολής εργασίας για ανεμβολίαστους εργαζόμενους, ενώ πυρά κατά γιατρών που μετέχουν στο λεγόμενο αντιεμβολιαστικό κίνημα, εξαπέλυσε ο Γενικός Γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι ο καθένας δεν μπορεί να ασκεί την ιατρική όπως θέλει και είναι υποχρέωση των συντεταγμένων οργάνων να εφαρμόσουν τη νομοθεσία.
Μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων αναμένουν τον Αύγουστο οι ειδικοί, με το χειρότερο σενάριο ναι είναι 3.400 κρούσματα την ημέρα και το πιο ήπιο 2.800.

Στο μεταξύ, θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης,  όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, και μπαίνει σε καραντίνα.

Μία πρώτη κορύφωση των κρουσμάτων αναμένεται λίγο πριν από τον δεκαπενταύγουστο.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος