Λοιμωξιολόγοι: Ασφαλές το εμβόλιο για τις εγκύους και τα νεογνά-Η covid-19 σχετίζεται με πρόωρο τοκετό

Array

Η 31χρονη Ηλιάνα Φρύδα που έφερε πριν από λίγες ημέρες στον κόσμο το μωρό της, περιέγραψε στην κάμερα της ΕΡΤ ως μία πράξη αγάπης προς το παιδί της τον εμβολιασμό της κατά της covid-19. Προτρέπει τις γυναίκες να εμβολιαστούν, ενώ το ίδιο κάνουν και οι επιστήμονες, οι οποίοι επισημαίνουν πως είναι ασφαλές τόσο για τη μητέρα όσο και για το νεογνό.

Την ίδια ώρα, ευχάριστα είναι τα νέα για την 36χρονη έγκυο, η οποία δεν εμβολιάστηκε και παρέμεινε διασωληνωμένη για περισσότερο από 20 ημέρες, στην Κρήτη. Αποσωληνώθηκε και το έμβρυο που κυοφορεί είναι καλά.

Πέρα από τους γυναικολόγους που καλούν τις εγκύους να εμβολιαστούν, καθώς αποτελούν ιδιαίτερα ευπαθή ομάδα πληθυσμού, τον εμβολιασμό συστήνουν επίσης  οι παιδίατροι νεογνολόγοι.

Άλλωστε, ασφαλές και για τη γονιμότητα είναι το εμβόλιο, όπως ανέφερε ο  καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, σε διαδικτυακή ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Έρευνα σε χιλιάδες εγκύους στις Ηνωμένες Πολιτείες, έδειξε πως  η covid-19 στην εγκυμοσύνη, σχετίζεται με αυξημένες πιθανότητες πρόωρου τοκετού και διασωλήνωσης.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΡΟΣΩ ΒΑΡΒΑΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος