Λιβύη: Πολύνεκρη αεροπορική επιδρομή κατά στρατιωτικής σχολής στην Τρίπολη

Μαίνεται ο εμφύλιος στη Λιβύη. Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σε αεροπορική επιδρομή που εξαπολύθηκε χθες Σάββατο εναντίον στρατιωτικής σχολής σε προάστιο της Τρίπολης. Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) του πρωθυπουργού Φ. Σαραρτζ ανέφερε ότι οι νεκροί είναι σπουδαστές, ενώ υπάρχουν και 33 τραυματίες.

Τη στιγμή που έγινε ο βομβαρδισμός, οι σπουδαστές βρίσκονταν παρατεταγμένοι στην τελευταία συγκέντρωση της ημέρας στο μεγαλύτερο προαύλιο της σχολής πριν τους δοθεί το ελεύθερο να πάνε στους θαλάμους, σημείωσε. Ευθύνες επιρρίφθηκαν στον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ.

Πρόκειται για περαιτέρω κλιμάκωση των εμφύλιων σφοδρών μαχών που λαμβάνουν χώρα από τον περασμένο Απρίλιο που ο Χάφταρ, ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης και επικεφαλής του αυτοαποκαλούμενου Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ) διέταξε τις δυνάμεις του να αρχίσουν επιχείρηση ευρείας κλίμακας για να κυριεύσουν την πρωτεύουσα της χώρας, την έδρα της Κυβέρνησης που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ.

Τα νότια προάστια της Τρίπολης έχουν μετατραπεί σε θέατρο σφοδρών μαχών από την 4η Απριλίου, όταν ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης και επικεφαλής του αυτοαποκαλούμενου Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ) διέταξε τις δυνάμεις του να αρχίσουν επιχείρηση ευρείας κλίμακας για να κυριεύσουν την πρωτεύουσα της χώρας, την έδρα της ΚΕΕ που είναι αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ.

Το κοινοβούλιο στη Βεγγάζη που τάσσεται στο πλευρό του στρατηγού Χάφταρ ψήφισε χθες την ακύρωση της συμφωνίας με την Τουρκία η οποία συνήφθη από τον πρωθυπουργό Σάρατζ και τάχθηκε υπέρ της διακοπής των διπλωματικών σχέσεων με την Άγκυρα.

Η τουρκική κλιμάκωση εγείρει σοβαρή απειλή για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη Λιβύη και για την αραβική και περιφερειακή ασφάλεια και παραβιάζει τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Σαουδική Αραβία.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος