Αθήνα σε Τσαβούσογλου: Στους ρητορικούς παροξυσμούς της Άγκυρας απαντούμε «όπως και όπου πρέπει»

Τους πολιτικούς συντάκτες ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μια μέρα μετά τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στην 86η ΔΕΘ το Σάββατο (10/9).

Σε μια αποτίμηση των όσων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως «ξεκαθάρισε πως δεν είναι στις προθέσεις του καμία αλλαγή του εκλογικού νόμου παρά μόνο εάν συμφωνούσε σε αυτό ο κ. Τσίπρας αναγνωρίζοντας την ακαταλληλότητα της απλής αναλογικής ιδίως στην παρούσα συγκυρία που ζητούμενο είναι η σταθερότητα και η σιγουριά».

«Τίποτα από όσα πετύχαμε δεν ήταν δεδεμένο και με λάθος αποφάσεις όλα μπορούν να γκρεμιστούν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς.

Παράλληλα επανέλαβε ότι, μετά τη σημερινή εξειδίκευση των μέτρων που αφορούν στην οικονομία, εντός της εβδομάδας θα γίνει εξειδίκευση και για τα μέτρα που αφορούν στη στέγαση.

Ερωτώμενος σχετικά, για νέες εμπρηστικές δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο κ. Οικονόμου απάντησε:

«Στους ρητορικούς παροξυσμούς της Άγκυρας δίνουμε τη σημασία που πρέπει. Ξέρουμε ότι κυρίως γίνονται για εσωτερική κατανάλωση και προσπαθούν να κατασκευάσουν μια πραγματικότητα που βασίζεται σε μυθεύματα. Απαντιώνται όπως και όπου πρέπει με τον κατάλληλο τρόπο. Η χώρα μας, υπεύθυνα και αποφασιστικά, είναι παράγοντας σταθερότητας και είναι ανοιχτή σε διάλογο με επιχειρήματα και είναι ανυποχώρητη σε ότι αφορά τα κυριαρχικά της δικαιώματα και την εθνική της κυριαρχία».

Ακόμα είπε ότι «με τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζει τεκτονικό ρήγμα όχι μόνο πολιτικά αλλά και στην αισθητική», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για τη σημερινή συνάντηση Μακρόν – Μητσοτάκη στη Γαλλία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι θα συζητηθούν διμερή αλλά και περιφερειακά θέματα, καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος