Οικονόμου: Απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης της υπόθεσης Λιγνάδη – Καμία συζήτηση περί ανασχηματισμού

Για απόπειρα στυγνής πολιτικής εκμετάλλευσης, στην υπόθεση Λιγνάδη κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Επιπλέον κατήγγειλε την αξιωματική αντιπολίτευση για επαναλαμβανόμενα ψέματα για το Power Pass. “Προκαλούμε τον κ. Τσίπρα να αναφέρει έστω και μία δήλωση του πρωθυπουργού που μιλάει για 600 ευρώ επιστροφή στον κάθε φορολογούμενο” σημείωσε. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως “Δεν υπάρχει καμία συζήτηση περί ανασχηματισμού και άλλων τέτοιων σεναρίων”. Όσον αφορά στην ενεργειακή κρίση διαβεβαίωσε πως “έχουμε λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα και λαμβάνουμε υπόψη μας όλα τα σενάρια, για να μην έχουμε προβλήματα όσον αφορά την εφοδιαστική μας αλυσίδα”.

.

Ο κ. Οικονόμου ξεκίνησε την εισαγωγική του τοποθέτηση με το δυστύχημα στην Καβάλα, επισημαίνοντας ότι «παίρνουμε όλα τα μέτρα προστασίας» και υπενθυμίζοντας το διπλό διάβημα της Αθήνας για τη φύση του φορτίου του αεροσκάφους Antonov.

Για την Εθνική Αρχή Διαφάνειας είπε ότι είναι αναγκαίος θεσμός με σημαντική δουλειά τα τελευταία χρόνια, ενώ έχει βελτιώσει τη θέση της σε σχέση με την αντίληψη των πολιτών στον αγώνα κατά της διαφθοράς. Στην έρευνα του ευρωβαρόμετρου η βαθμολογία για την αντιμετώπιση της διαφθοράς βελτιώθηκε κατά 13 μονάδες από το 2019.

Για την κλιματική κρίση και τον καύσωνα είπε ότι τα φαινόμενα αυτά θα αποτελούν στοιχείο του μέλλοντος. “Βλέπουμε δραματικές εικόνες από την Ευρώπη, που αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά της κλιματικής κρίσης που προκαλούν μεγάλες καταστροφές. Οι συνθήκες στην Ευρώπη άλλαξαν δυστυχώς ριζικά” σημείωσε.

Για τις πυρκαγιές είπε ότι μόνο το τελευταίο 24ωρο είχαμε 74 δασικές πυρκαγιές. «Μπροστά μας έχουμε ένα δύσκολο καλοκαίρι, γεγονός που επιβάλει διαρκή επαγρύπνηση.»

Για το Power Pass και τις τοποθετήσεις της αντιπολίτευσης είπε ότι ο κ. Τσίπρας συνεχίζει στην τροχιά της ανευθυνότητας και της ψευδολογίας. «Τον προκαλούμε δημόσια να αναφέρει έστω και μία δήλωση του πρωθυπουργού ή κυβερνητικού στελέχους που να μιλάει για επιστροφή 600 ευρώ σε κάθε πολίτη. Αν δεν το πράξει, θα αποδειχτεί για πολλοστή φορά η πολιτική του απάτη.»

Για την υπόθεση Λιγνάδη είπε ότι είναι μια απόπειρα στυγνής πολιτικής εκμετάλλευσης από τον ΣΥΡΙΖΑ και έκανε λόγο για τρεις διαστάσεις της υπόθεσης. Τη δικαστική διάσταση, τη θεσμική διάσταση και πολιτική διάσταση, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για σενάρια συνωμοσίας.

“Η κοινωνία αναρωτιέται εύλογα πώς γίνεται ένας καταδικασμένος για βιασμό να αφήνεται ελεύθερος. Αλλά από αυτό το σημείο να γίνεται απόπειρα απαξίωσης της δικαιοσύνης υπάρχει πολύ μεγάλη απόσταση. Αν η δικαιοσύνη είχε τη δυνατότητα να κρίνει την υπόθεση βάσει των αλλαγών επί ΝΔ, η ποινή θα ήταν ισόβια φυλάκιση. Ως προς την δικαστική διάσταση, λοιπόν, τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους” σημείωσε.

“Η δεύτερη διάσταση είναι θεσμική” ανέφερε “η δικαστική λειτουργία ασκείται από τα δικαστήρια. Συνεπώς οφείλουμε να σεβόμαστε τη διάκριση των εξουσιών και να την προστατεύουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να χρησιμοποιήσει τη δικαιοσύνη ως ένα εργαλείο της πολιτικής του επικράτησης. Η κυβέρνηση σέβεται και στηρίζει απόλυτα την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης”.

“Η τρίτη διάσταση της υπόθεσης είναι πολιτική και ηθική” σημείωσε. “Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να πείσει ότι ο κ. Λιγνάδης αφέθηκε ελεύθερος επειδή ήταν κολλητός της εξουσίας. Υιοθετεί θεωρίες συνωμοσίας θέλοντας να δηλητηριάσει τα μυαλά των Ελλήνων. Είναι αδιανότητο να θεωρεί κανείς ότι θα δείχναμε την παραμικρή όχι στήριξη αλλά ανοχή απέναντι σε τέτοια εγκλήματα”.

Για την τουρκική προκλητικότητα απάντησε ότι «έχουμε το διεθνές δίκαιο με το μέρος μας, τους διεθνείς συμμάχους στο πλευρό μας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος