Κ. Μητσοτάκης για επένδυση Google: Θα δημιουργήσει χιλιάδες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας

Array

H ψηφιακή εξέλιξη μπορεί να γίνει ένα πραγματικό εφαλτήριο προόδου για τη χώρα μας και είναι οδηγός για ένα καλύτερο αύριο αρκεί να έχει όραμα, προσανατολισμό και σχέδιο, τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρουσίαση της επένδυσης της Google στην Ελλάδα που έγινε σήμερα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Δεν έχω κρύψει το όραμά μου για ένα μεγάλο ψηφιακό άλμα της πατρίδας μας, είπε ο κ. Μητσοτάκης και στη συνέχεια πρόσθεσε ότι χαίρεται «για τη σημαντική απόφαση της Google να δημιουργήσει ένα Cloud Region στην Ελλάδα. Είναι μια δυναμική επένδυση που μπορεί να προσφέρει στο ΑΕΠ της χώρας παραπάνω από 2 δισ. ευρώ έως το 2030 και το σημαντικότερο να δημιουργήσει κοντά στις 20.000 καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας».

Πρόκειται για έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των σημαντικών επιχειρηματικών σχεδίων που δεν έμειναν στα λόγια, αλλά έγιναν πράξη τα τελευταία τρία χρόνια, τόνισε ακόμα μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης: «οι επενδύσεις σε τομείς αιχμής αποτελούν πάντα αδιαπραγμάτευτη και σταθερή μας προτεραιότητα, όχι μόνο γιατί δημιουργούν εθνικό πλούτο και νέες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, αναστέλλοντας τον brain drain δημιουργώντας μια νέα τάση επιστροφής νέων στην πατρίδα μας, αλλά γιατί ταυτόχρονα αυτές οι επενδύσεις κινητοποιούν και εκσυγχρονίζουν συνολικά την επιχειρηματική δράση ενώ ταυτόχρονα αναβαθμίζουν και την πατρίδα μας στον παγκόσμιο χάρτη αξιοποίησης διεθνών κεφαλαίων».

«Ο δρόμος βέβαια, το γνωρίζετε καλά, δεν στρώθηκε από μόνος του. Δόθηκαν πολλές μάχες, καταπολεμώντας το θηρίο της γραφειοκρατίας, εκσυγχρονίζοντας το θεσμικό και το ρυθμιστικό μας πλαίσιο, αλλάζοντας νοοτροπίες, διορθώνοντας ιδιοτροπίες, εξασφαλίζοντας τον απαραίτητο δημοσιονομικό χώρο μέσα από μία ανάπτυξη η οποία ξεπερνά και τις δικές μας προβλέψεις, ώστε αυτός με την σειρά του να επιστρέψει πίσω στις επιχειρήσεις τις οποίες ελαφρύνουμε με περισσότερα φορολογικά κίνητρα, με μειωμένους φόρους, μειωμένες εισφορές, αλλά δίνοντας και ακόμα πιο ενισχυμένα κίνητρα για καινοτόμες επενδύσεις όπως αυτή που ανακοινώνουμε σήμερα. Πρόκειται για μία διαρκή, προωθητική, μεταρρυθμιστική διαδικασία προς τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό της χώρας, του κράτους, αλλά και των ελληνικών επιχειρήσεων. Ειδικά, θα έλεγα, των μικρών και των μεσαίων επιχειρήσεων, ώστε αυτές να μπορούν να ευθυγραμμιστούν με τις απαιτήσεις της εποχής», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Κ. Μητσοτάκης για επένδυση Google: Θα δημιουργήσει χιλιάδες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας
(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη διεύρυνση της συνεργασίας, ώστε να αυξήσουμε δραστικά και να επιταχύνουμε την καινοτομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό στην Ελλάδα. Όχι μόνο αυτό, αλλά θέλουμε να ενισχύσουμε απευθείας την ανάπτυξη δεξιοτήτων στη χώρα, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι εταιρείες και οργανισμοί εδώ, στην Ελλάδα, μπορούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο αυτή την επένδυση. Και ότι οι πολίτες της Ελλάδας είναι αυτοί που θα ωφεληθούν από την αξία που θα αποφέρει αυτή η Cloud Region», ανέφερε στην τοποθέτησή της η πρόεδρος του Google Cloud International, Adaire Fox-Martin.

«Η Ελλάδα έχει πετύχει αξιοσημείωτη πρόοδο στον ψηφιακό μετασχηματισμό της, γεγονός που προκύπτει και από τη σαφή δέσμευση ολόκληρης της ελληνικής κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού σε αυτή την κατεύθυνση. Αυτός είναι και ο λόγος που βρισκόμαστε εμείς εδώ σήμερα, για να αναλάβουμε μία νέα δέσμευση με στόχο τη στήριξη και την επιτάχυνση της βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης στην Ελλάδα», δήλωσε κατά την εκδήλωση η Πέγκυ Αντωνάκου, γενική διευθύντρια της Google Νοτιοανατολικής Ευρώπης. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος