Ο Πρωθυπουργός και η ΠτΔ στην απονομή του Διεθνούς Βραβείου Φιλελληνισμού στον John Kerry

Ολοκληρώθηκε η τελετή απονομής του Διεθνούς Βραβείου Φιλελληνισμού Lord Byron για το έτος 2021, στην Ακαδημία Αθηνών, όπου συμμετείχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος και έκανε την προσφώνηση προς τον βραβευόμενο πρώην Γερουσιαστή και Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών John Kerry, ο οποίος έχει οριστεί ειδικός απεσταλμένος του Προέδρου Joe Biden για ζητήματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή.

«Σήμερα η Ελλάδα τιμά στο πρόσωπο του πρώην γερουσιαστή, υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ και πλέον ειδικό απεσταλμένο του Προέδρου Τζο Μπάιντεν για ζήτηματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή, Τζον Κέρι, τον πρόγονο και τον προκάτοχο του, αλλά και όλους όσοι συνέβαλαν στη γέννηση της ελεύθερης Ελλάδος» τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την τελετή απονομής στον Τζον Κέρι του Διεθνούς Βραβείου Φιλελληνισμού “Lord Byron” για το έτος 2021, που πραγματοποιήθηκε στην Ακαδημία Αθηνών.

Όπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, η χώρα μας τιμά την διαρκή προσήλωση των ΗΠΑ στην ιδέα της Ελευθερίας, που αποτυπώθηκε στον αγώνα τους κατά του φασισμού και του Ναζισμού κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο 1939- 1945.

Ειδικότερα για τον πρώην υπουργό Εξωτερικών επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα, ο πρωθυπουργός επισήμανε πως κατά τη διάρκεια της πολιτικής του καριέρας στις ΗΠΑ υπηρέτησε τις ιδέες της ενότητας και της μετριοπάθειας, ενώ ως ο 68ος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ εργάστηκε αδιάκοπα για τη διεθνή συμφιλίωση και την πολυμερή συναντίληψη.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως ο κ. Κέρι συστηματικά προωθούσε τις αξίες της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ειρήνης. «Και υπό το νέο του ρόλο στο θέμα του κλίματος, είμαι σίγουρος πως ο κ. Κέρι θα φέρει ενέργεια, αποφασιστικότητα και εν τέλει επιτυχία στη σημαντικότερη μακροπρόθεσμη πρόκληση της εποχής μας, ήτοι της υπερθέρμανσης του πλανήτη» σημείωσε ο πρωθυπουργός, που επανέλαβε ότι Ελλάδα και ΗΠΑ στέκονται μαζί στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής. «Είμαστε περήφανοι, που τιμούμε σήμερα εδώ τον Τζον Κέρι» κατέληξε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος