Λιθόκερος: Το δηλητηριώδες υδρόβιο έντομο με το επώδυνο δάγκωμα έκανε την εμφάνισή του στη Χαλκιδική

Ο λιθόκερος, το γιγάντιο δηλητηριώδες υδρόβιο έντομο, με το ισχυρό και επώδυνο δάγκωμα, έκανε την εμφάνισή του στη Χαλκιδική. Συγκεκριμένα στα Νέα Πλάγια και στο Πολύχρονο.
Όπως είπε λουόμενη στα Νέα Πλάγια, το έντομο, 10 εκατοστών, πετάχτηκε μέσα από το νερό και κατατρόμαξε το μικρό της αγόρι, την ώρα που κολυμπούσε. Το παιδί στάθηκε τυχερό, καθώς ο λιθόκερος δεν το δάγκωσε, παρά μόνο το ακούμπησε, ωστόσο, σύμφωνα με τη μαρτυρία της μητέρας, πρόκειται έτσι κι αλλιώς για μία καθ’ όλα δυσάρεστη εμπειρία.

Ο λιθόκερος ή Lethocerus Patruelis Belostomatidae, όπως είναι η επίσημη ονομασία του, είναι το μεγαλύτερο υδρόβιο έντομο της Ευρώπης. Ο λιθόκερος είναι ένα σαρκοφάγο (θηρευτής) αμφίβιο έντομο. Απαντά συνήθως σε θερμά και τροπικά κλίματα (σπανίως στην Ελλάδα, μέχρι τα τελευταία 4-5 χρόνια), ενώ το μήκος του μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 12 εκατοστά.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Καθηγητής Γεωπονίας ΑΠΘΔημήτρης Κωβαίος, δεν υπάρχει ανησυχία, καθώς το εν λόγω έντομο δεν αποτελεί κίνδυνο για τον άνθρωπο.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος