Life Champs: Η τεχνητή νοημοσύνη στην υποστήριξη των καρκινοπαθών

Το καινοτόμο πρόγραμμα του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής “Life Champs” συναντά τους ανθρώπους για τους οποίους έχει σχεδιαστεί, καρκινοπαθείς άνω των 65 ετών, μετά το πέρας της αρχικής τους θεραπείας.

Στόχος του είναι μέσω της τεχνητής νοημοσύνης να τους προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής και ένα προσωποποιημένο πρόγραμμα φροντίδας. Τα δεδομένα αυτά συλλέγονται μέσω αισθητήρων, που έχει μαζί του ο ασθενής ή έχει εγκαταστήσει στο σπίτι του.

Η πλατφόρμα στην οποία θα συλλέγονται τα δεδομένα αλλά και η εφαρμογή στο κινητό που θα χρησιμοποιούν οι ασθενείς για να περνούν μόνοι τους κάποια στοιχεία έχουν ολοκληρωθεί. Η ερευνητική ομάδα είναι έτοιμη για το επόμενο βήμα.

H συλλογή των δεδομένων, που θα συγκεντρωθούν α φέρνουν κάτι καινούργιο στην ιατρική πρακτική. Στο πρόγραμμα έχουν ανταποκριθεί ο ιατρικός κόσμος, ο οποίος βρίσκει στο “Life Champs” έναν σημαντικό σύμμαχο.

To “Life Champs” χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Συμμετέχουν σε αυτό 14 οργανισμοί, μεταξύ των οποίων εταιρείες και ακαδημαϊκοί φορείς.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΟΜΙΚΡΟΝ 3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΞΙΑ ΚΑΛΑΪΤΖΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος