Άλλα δέκα φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια πέρασαν στη Γάζα, εν μέσω των βομβαρδισμών από το Ισραήλ, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι.
Ο Κίρμπι σημείωσε ότι είναι πλέον διαθέσιμες κάποιες ποσότητες καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας, όμως χρειάζονται περισσότερες.
Ο εκπρόσωπος είπε ότι έχει δει τις αναφορές για την επέκταση των ισραηλινών χερσαίων επιχειρήσεων στη Γάζα αλλά δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο για το θέμα αυτό.
Ο Κίρμπι είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν, μαζί με τους εταίρους τους, να ασκούν πιέσεις για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά τη Χαμάς. Πρόσθεσε ότι εάν για να απελευθερωθούν οι όμηροι από τη Γάζα χρειάζεται μια τοπική, προσωρινή παύση (των συγκρούσεων), τότε «είμαστε υπέρ». Η Ουάσινγκτον θα στήριζε επίσης μια διακοπή των βομβαρδισμών ώστε να σταλούν στη Γάζα ανθρωπιστική βοήθεια και καύσιμα και να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος