Επέλαση του “Ηφαιστίωνα”-Απαγορευτικό απόπλου-Ακυβέρνητο πλοίο στον Μαλέα-Πρόγνωση (video)

Τσουχτερό κρύο, χιονοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του «Ηφαιστίωνα», που σαρώνει πολλές περιοχές της χώρας. Προβλήματα έχουν εμφανιστεί στην ηλεκτροδότηση Άνδρου και Τήνου αλλά και ορισμένων περιοχών των Δικαστικών Μαραθώνα, της Σαλαμίνας, και ένα κομμάτι μεταξύ Σπάτων και Πικερμίου. Ακυβέρνητο φορτηγό πλοίο με σημαία Marshall islands πλέει ανοιχτά του Μαλέα με 22 άτομα πλήρωμα, με ανέμους 10 μποφόρ, μεταφέρει σιδηρομετάλλευμα και είχε αναχωρήσει από την Τουρκία για την Αργεντινή. Ο θάλαμος επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας έχει δεσμεύσει δύο παραπλέοντα πλοία για την παροχή βοήθειας. Επίσης εντοπίστηκε από ελικόπτερο Super Puma στη θαλάσσια περιοχή της Αρτέμιδας, άνδρας που είχαν χαθεί τα ίχνη του ενώ έκανε σανίδα όρθιας κωπηλασίας. Ο άνδρας οδηγήθηκε στην ακτή με τη βοήθεια των ανδρών του Λιμενικού.

Εικόνες από τη διάσωσή του αναρτήθηκαν στο facebook στο Forecastweather.gr.


Χιονοπτώσεις σημειώνονται σε Εύβοια, Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Βοιωτία, και Φωκίδα όπου στους επαρχιακούς δρόμους, οι αλυσίδες είναι απαραίτητες για τα αυτοκίνητα. Κατά μήκος της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας η κυκλοφορία γίνεται κανονικά, ενώ έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Με βάση τις νεότερες προβλέψεις για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων, ανακοινώνεται από την Ελληνική Αστυνομία ότι η έκτακτη απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ισχύει μόνο για το τμήμα της Εθνικής Οδού από Λάρισα μέχρι Αθήνα. Επιτρέπεται πλέον η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, συμπεριλαμβανόμενων και των φορτηγών, στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης – Σπάρτης – Καλαμάτας.

Χιονοπτώσεις σημειώνονται ιδίως στην περιοχή του Δομοκού και στην περιοχή της δυτικής Φθιώτιδας και γύρω από το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού.
Εκτεταμένη χιονόπτωση σημειώνεται και στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων, με αποτέλεσμα, να έχουν κλείσουν οι δρόμοι που οδηγούν στην πόλη και σε γειτονικές περιοχές.

Προβλήματα λόγω της χιονόπτωσης έχουν προκληθεί και σε τμήματα του ορεινού οδικού δικτύου των νομών Αρκαδίας και Κορινθίας, όπου παραμένει κλειστή η δασική οδός που συνδέει την Βυτίνα Αρκαδίας με το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου.

Στην Κρήτη, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου, ενώ πάγωσε η τεχνητή λίμνη στον Ομαλό Χανίων. Ματαιώθηκε η μεσημεριανή πτήση (13:15) από Αθήνα για Χανιά, λόγω του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας.  Καλό είναι οι επιβάτες που σκοπεύουν να ταξιδέψουν σήμερα, να επικοινωνήσουν με τα ταξιδιωτικά πρακτορεία.

Χιονοθύελλα και στα Βίλια, όπου τα στενά είναι αποκλεισμένα από το χιόνι. Οι κεντρικοί δρόμοι είναι ανοιχτοί ενώ πρόβλημα υπάρχει και για την κινητή τηλεφωνία, τουλάχιστον για τις δύο από τις τρεις εταιρείες.

Στην Αττική χιονίζει επίσης σε αρκετές περιοχές. Στην Πάρνηθα λόγω της χιονόπτωσης υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Χασιάς και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος της μονής Κλειστών ενώ εξακολουθεί να είναι κλειστή η λεωφόρος Πάρνηθος από το ύψος του εστιατορίου “Ζυγός”, στο ρεύμα προς καζίνο. Στην Πεντέλη, από το ύψος του 414 Στρατιωτικού νοσοκομείου απαγορεύεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο δρόμο προς τη Νέα Μάκρη. Επίσης η κυκλοφορία έχει διακοπεί επί της οδού Κλεισθένους και λεωφόρου Πεντέλης, από τη συμβολή με την οδό Αναπαύσεως, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πεντέλη. Λόγω της χιονόπτωσης, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή Καλοπούλα του Υμηττού.

Μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων από το 5ο χλμ της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Θήβας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα και από το 22ο χλμ της ίδιας οδού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην περιοχή Κάζα.

O δήμος Αθηναίων διαθέτει θερμαινόμενους χώρους για την προστασία των αστέγων, επί 24ωρης βάσης. Έως και το πρωί της Τρίτης, διατίθενται η Λέσχη Φιλίας Αγίου Παύλου, Λέσχη Φιλίας Πανόρμου και ο 1ος όροφος της 4ης Δημοτικής Κοινότητας στη Λένορμαν.
Σε 24ωρη βάση θα λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 210 5246515-16, του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων, καθώς και ο αριθμός 1595 για να αντιμετωπιστούν έκτακτα περιστατικά.

Στην Θεσσαλονίκη, μέχρι και αύριο 7 Ιανουαρίου στις 9 το πρωί, θα λειτουργεί ο νέος χώρος για αστέγους εντός του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου, που έχει δημιουργηθεί από τον δήμο της πόλης, για την προστασία των αστέγων από τις χαμηλές θερμοκρασίες. Η δομή στεγάζεται σε περίπτερο έναντι του Πύργου του ΟΤΕ και μπορεί να φιλοξενήσει από τις 19:00 μέχρι τις 09:00, όσους έχουν ανάγκη και δεν είναι ωφελούμενοι του Υπνωτηρίου του δήμου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, σε λειτουργία βρίσκεται και το «Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων Δήμου Θεσσαλονίκης».

Προβλήματα ηλεκτροδότησης σε Άνδρο, Τήνο, σε περιοχές της Αττικής και Βοιωτίας

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε το πρωί ότι είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση στην Άνδρο και στην Τήνο λόγω βλαβών που έχουν προκύψει στις δύο γραμμές μεταφοράς από τις οποίες τροφοδοτούνται τα δύο νησιά, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Ακολούθως ανακοίνωσε ότι λίγο πριν τις 4.30 μμ αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε Άνδρο και Τήνο, ενώ αποκαθίστανται σταδιακά και οι μεμονωμένες τοπικές βλάβες που έχουν προκληθεί στο δίκτυο των δύο νησιών από τους ισχυρούς ανέμους.

Προβλήματα εντοπίζονται από τις πρώτες πρωινές ώρες και στις περιοχές που πλήττονται περισσότερο από την κακοκαιρία και συγκεκριμένα στη Βοιωτία, στα χωριά στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, Καπαρέλλι, Λεύκτρα και Μελισσοχώρι, Δομβραίνα, Ελλοπία και Λεοντάρι.

Στην Αττική, παρουσιάζονται μεμονωμένα προβλήματα σε γραμμές Μέσης Τάσης στην περιοχή της Παλλήνης, της Πεντέλης και του Ασπρόπυργου.

Αεροπλάνο της Olympic Air που εκτελούσε πτήση από το αεροδρόμιο “Μακεδονία” προς τη Σάμο, επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη στις 11:05 λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. Ορίστηκε νέο δρομολόγιο.

Πού χρειάζονται αλυσίδες

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας οι αλυσίδες είναι απαραίτητες για τα αυτοκίνητα στους εξής δρόμους:

Στην Εύβοια
– στην Εθνική οδό Χαλκίδας-Αιδηψού, από 25 έως 35 χ/θ,
– στην επαρχιακή οδό Γυμνού-Σέττας, από 13,5 έως 15 χ/θ,
– Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Βουτά-Κοκκινομηλιάς και Βουτά-Ροβιών.

Στην Ευρυτανία
– στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου-Φουρνά (Θέση «Βράχος»), από 12 έως 22 χ/θ,
– στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου-Κρικέλλου-Δομνίστας, από 8 έως 40 χ/θ,
– στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου-Χιονοδρομικού Κέντρου, από 5 έως 13 χ/θ,
– στην επαρχιακή οδό Φουρνάς-Καρδίτσας (θέση «Ζαχαράκη»),
– Στο εθνικό οδικό δίκτυο Καρπενησίου-Αγρινίου, από 2 έως 12 χ/θ (θέση «Μπαγασάκι»),
– Στο εθνικό οδικό δίκτυο Καρπενησίου-Λαμίας, από 5 έως 8 χ/θ (Σήραγγα Π. Μπακογιάννη-Τούνελ),
– Στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου-Προυσού-Αγρινίου, από 30 έως 45 χ/θ (θέση «Αραποκέφαλα»),
– Στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου-Στενώματος, από 2 έως και 17 χ/θ,
– Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Κερασοχωρίου.

Στη Φθιώτιδα,
– στην εθνική οδό Λαμίας-Καρπενησίου, από 52 έως 64,700 χ/θ.
– σε όλο το ορεινό επαρχιακό δίκτυο της Δυτικής Φθιώτιδας.

Στη Βοιωτία,
-στην επαρχιακή οδό Αράχοβας-Επταλόφου (θέση «Σκαμνός»), από 2 έως 14,5 χ/θ.

Στη Φωκίδα,
– στην Εθνική οδό Άμφισσας-Θερμοπυλών, από 44 έως 22,5 χ/θ,
– στην επαρχιακή οδό Άνω Πολύδροσος προς Χ.Κ. Παρνασσού,
– στην επαρχιακή οδό Επταλόφου προς Χ.Κ. Παρνασσού.

Σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 11 μποφόρ.

Κλειστές είναι οι γραμμές Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας, Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα-Αιδηψός, Βόλος-Σποράδες και Ηγουμενίτσα-Λευκίμη, Ζάκυνθος-Κυλλήνη, Πόρος-Κυλλήνη.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές οι ακυρώσεις δρομολογίων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα Δευτέρα 06-01-2020 – Θεοφάνεια

Γενικά χαρακτηριστικά-Προειδοποιήσεις

Στα βορειοδυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές βροχές ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της ηπειρωτικής χώρας (στα πεδινά της ανατολικής Θεσσαλίας, Μακεδονίας και Θράκης). Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, πρόσκαιρα στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400 μέτρα και πιθανώς και σε πεδινές περιοχές) και τα ορεινά-ημιορεινά της Κρήτης.
Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, που βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το βράδυ σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 και στο Αιγαίο 9 με 10 και τοπικά έως 11 μποφόρ.
Η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή και στα νότια. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, κυρίως κεντρικά και βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι στις πεδινές περιοχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στο Θρακικό τοπικά 9 με 10 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις οι οποίες θα είναι αυξημένες το πρωί στα νότια οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και τα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια νεφώσεις με χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά, τα ημιορεινά, σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 200-400 μέτρα) και πιθανώς και σε πεδινές περιοχές. Στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά διαστήματα πυκνές. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά.
Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα κυρίως των νοτιότερων περιοχών.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 με 10 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες το πρωί στην Κρήτη θα είναι τοπικά ισχυρές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και τα ημιορεινά της Κρήτης.
Άνεμοι: Βόρειοι 7 με 9 και τοπικά στα δυτικά 10 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές στα ορεινά-ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 200-400 μέτρα) και πιθανώς πρόσκαιρα και σε πεδινές περιοχές.
Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 9 και τοπικά 10 με 11 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 200-400 μέτρα), κατά τόπους πυκνές στα βόρεια. Στις πεδινές περιοχές χιονόνερο, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις.
Άνεμοι: Βόρειοι 6 με 8 τοπικά 9 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 10 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και πιθανώς σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και στον Θερμαϊκό τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 05 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Τρίτη 07-01-2020

Στα ανατολικά και τα νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονόνερο ή χιόνι, βροχές στα νοτιότερα τμήματα και στο νότιο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές θα σημειωθούν στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο στα ορεινά-ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 200-400 μέτρα), καθώς τα ορεινά-ημιορεινά της Κρήτης. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν βαθμιαία εξασθένηση και θα περιοριστούν στα νότια.
Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ορεινά όπου θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 7, στο Αιγαίο 8 με 9 και πιθανόν το πρωί τοπικά 10 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κυρίως στα ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΤΕΤΑΡΤΗ 8-1-2020
Στα ανατολικά ηπειρωτικά και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες, ενώ μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της Κρήτης και πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι στα ορεινά-ημιορεινά της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και τα ορεινά της βορειοανατολικής Πελοποννήσου. Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στη νότια νησιωτική χώρα και θα εξασθενήσουν.
Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7, στο Αιγαίο 7 με 8 και νωρίς το πρωί πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, όμως παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

ΠΕΜΠΤΗ 09-01-2020
Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές στιςΚυκλάδες, την Κρήτη και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, όμως παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10-01-2020
Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 5 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11-01-2020
Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και τα νότια. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μεταβλητοί και στα πελάγη βόρειοι έως 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12-01-2020
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα ανατολικά θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και τα βόρεια.

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΜΥ

Σχετική είδηση: Η χώρα στην «αγκαλιά» του «Ηφαιστίωνα» (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος