Λεξικά σε έξι γλώσσες, ελληνικά και αγγλικά, σε πρόσφυγες και μετανάστες (video)

Σε μια προσπάθεια διευκόλυνσης της επικοινωνίας μεταναστών και προσφύγων που ζουν στον Ελαιώνα, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης  Μουζάλας και ο πρέσβης της Ελβετίας Ρούντοφλ Χόντελ επισκέφθηκαν τη δομή και μοίρασαν λεξικά σε έξι γλώσσες (αραβικά, φαρσί, σορανί, κιρμαντζί, ουρντού και γαλλικά), με μετάφραση στα ελληνικά και τα αγγλικά.

Το μικρό λεξικό βασικής επικοινωνίας είναι ένα εργαλείο για τη διευκόλυνση της καθημερινής επικοινωνίας των προσφύγων και των μεταναστών με άτομα που μιλούν ελληνικά ή αγγλικά. Περιλαμβάνονται ειδικά κεφάλαια για τις γυναίκες και τα ασυνόδευτα παιδιά.

Τα έξι μικρά λεξικά είναι τυπωμένα σε 15.000 αντίτυπα τσέπης, και διανέμονται δωρεάν στους δικαιούχους. Φάκελοι με τα ίδια κεφάλαια, με αντίστοιχο περιεχόμενο και αντίστροφη φωνητική απόδοση θα διατεθούν προς τους Υπεύθυνους Διοίκησης σε Κέντρα Φιλοξενίας για πρόσφυγες, τους παρόχους υπηρεσιών και σε άλλους φορείς σε ανοιχτούς χώρους διαμονής σε όλη τη χώρα.

Πριν από τέσσερις μήνες μοιράστηκαν σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό ιατρικά λεξικά για να μπορούν να επικοινωνούν με τους ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια.

Πρόκειται για μια δράση που θα συνεχιστεί στο σύνολο των δομών φιλοξενίας της χώρας, προκειμένου να διευκολυνθεί η καθημερινή επικοινωνία των προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν στην Ελλάδα.

Τα λεξικά εκδόθηκαν με τη βοήθεια της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και χρηματοδοτήθηκαν από την ελβετική κυβέρνηση, σε συνεργασία με την ΕΑΔΑΠ και τη ΜΕΤΑδραση.

Ρεπορτάζ : Χ. Γιαννοπούλου
Πηγές: ΕΡΤ1, ΜΕΤΑδράση

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος