Λέσβος: Μόρια και Καρά Τεπέ επισκέφθηκε ο Μ. Χρυσοχοΐδης (video)

Στη Μυτιλήνη βρέθηκε το Σάββατο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στις αρμοδιότητες του οποίου έχει περιληφθεί και αυτή της μεταναστευτικής πολιτικής, με αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό τον Γιώργο Κουμουτσάκο. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός, επισκέφθηκε τη Μυτιλήνη με μοναδικό σκοπό την ενημέρωση.

Αμέσως μετά την άφιξή του ο κ. Χρυσοχοϊδης επισκέφθηκε το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέσβου στη Μόρια και ακολούθως το Καρά Τεπέ.

Ακολούθησε ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων στη διαχείριση της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Χρυσοχοΐδης, και λίγο πριν αναχωρήσει από τη Μυτιλήνη, δήλωσε εντυπωσιασμένος «από την υπευθυνότητα, τη σεμνότητα και την πληρότητα με την οποία οι εκφραστές – οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας μετέφεραν όλο τους τον προβληματισμό για το κρίσιμο προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα στο νησί».

Ο υπουργός σημείωσε ότι αναχωρεί «με την εντύπωση, τη θετική, που αποκόμισα από την πληρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν και διαχειρίζονται οι υπηρεσίες της χώρας το προσφυγικό πρόβλημα εδώ στο νησί».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη σημειώθηκε ότι πρόθεση του υπουργείου είναι και η αποσυμφόρηση του νησιού.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος