Υπέροχα είναι τα εδέσματα και τα έθιμα της Λέσβου, την περίοδο της Σαρακοστής. Ένα από αυτά είναι η Κυρά Σαρακοστή που οι γιαγιάδες μας την έφτιαχναν με αλεύρι και νερό.
Τα όστρακα του κόλπου Καλλονής είναι μοναδικά. Ανάμεσά τους το χάβαρο, κάτι σαν το μύδι που αλιεύεται με κατάδυση και εξάγεται στην Ιταλία, η καλόγνωμη, τα κυδώνια και τα γυαλιστερά, τα χταπόδια, οι σουπιές και οι γαρίδες. Κάποια από αυτά αλιεύονται όλο τον χρόνο, δίνοντας ένα καλό εισόδημα στους ψαράδες της περιοχής.ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΑΧΟΥΡΗ
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος