Λέμβος με προορισμό τις ιταλικές ακτές στον Άγιο Γόρδιο της Κέρκυρας – Σε επιφυλακή το Λιμενικό

Ανοικτά της περιοχής Άγ. Γόρδιος Αργυράδων, δυτικά της Κέρκυρας, παραμένει εδώ και δύο ημέρες μία λέμβος μήκους περίπου 7 μέτρων, η οποία, κατά δήλωση του κυβερνήτη της σε περίπολο του Λιμενικού Σώματος, έχει ξεκινήσει από ακτή της Λιβύης και κατευθύνεται στην Ιταλία.

Το σκάφος δεν είναι ακυβέρνητο και δεν επιχειρεί να προσεγγίσει την ακτή, ενώ σύμφωνα πάντα με τον καπετάνιο του, ταξιδεύει με προορισμό της ιταλικές ακτές και σταμάτησε προσωρινά, λόγω των καιρικών φαινομένων, που επικρατούν στην Αδριατική.

Λέμβος με προορισμό τις ιταλικές ακτές στον Άγιο Γόρδιο της Κέρκυρας – Σε επιφυλακή το Λιμενικό

Μέχρι στιγμής, η περίεργη αυτή περίπτωση δεν απασχολεί το Λιμενικό επισήμως ως συμβάν, ωστόσο, όπως δείχνουν και φωτογραφίες, που έδωσε στη δημοσιότητα ο βουλευτής Κέρκυρας Αλ. Αυλωνίτης η λέμβος παρακολουθείται από περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου, προκειμένου να επέμβει εφόσον οι επιβαίνοντες επιχειρήσουν να αποβιβαστούν σε ελληνικό έδαφος ,ώστε να γίνουν έλεγχοι για τους επιβαίνοντες και το αν έχουν νομιμοποιητικά έγγραφα.

Σε δήλωσή του, ο κ. Αυλωνίτης έκανε γνωστό, πως τα δύο σκάφη παραμένουν στην ίδια θέση από χθες μέχρι και αυτήν τη στιγμή, χωρίς να γίνεται οποιαδήποτε άλλη κίνηση αναφέροντας ότι: “η Πολιτεία οφείλει σε οποιαδήποτε περίπτωση να τους προσφέρει τη βοήθεια που επιθυμούν με βάση τα προβλεπόμενα από το διεθνές, το εσωτερικό μας δίκαιο και την ανθρώπινη αλληλεγγύη”.

Ας σημειωθεί ότι σε επικοινωνία της ΕΡΤ με το Γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για οποιοδήποτε συμβάν στην περιοχή.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Ανδριώτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος