Λειψοί: Ένα νησί χωρίς… ξαπλώστρες

«Εμείς από χρόνια, ποτέ δηλαδή, δεν επιτρέψαμε σαν δημοτική αρχή να υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες σε παραλίες. Και αυτό το κάναμε γιατί το νησάκι μας είναι μικρό. Δεν επιτρέπει η γεωμορφολογία των παραλιών έστω και ελάχιστες να τοποθετήσεις και επίσης γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πάντα καταστρατηγείται το δικαίωμα που παραχωρείς σε κάποιους επιχειρηματίες» τόνισε μιλώντας στην εκπομπή ΕΡΤNEWS UPDATE και τον δημοσιογράφο Κώστα Λασκαράτο ο δήμαρχος των Λειψών, Φώτης Μάγγος.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση εξήγησε ότι «κάθε χρόνο η Κτηματική Υπηρεσία μας ζητάει με έγγραφό της να της καταστήσουμε γνωστό εάν επιθυμούμε να παραχωρήσουμε εμείς οι Δήμοι σε ιδιώτες τη χρήση των ακτών για τοποθέτηση καθισμάτων, ομπρελών κτλ. Εμείς πάντα απαντούμε αρνητικά ότι δεν θέλουμε να μας παραχωρήσει το δικαίωμα η Κτηματική να παραχωρήσουμε και εμείς με τη σειρά μας επιχειρηματίες και έτσι τελειώνει εκεί»

Σχετικά με την τουριστική κίνηση ο κ. Μάγγος είπε ότι «εμείς αυτή τη στιγμή και εδώ και 10 – 15 ημέρες είμαστε στο 100% πληρότητα και αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει μέχρι και τις αρχές Σεπτεμβρίου. Από εκεί και πέρα, μέχρι και τις 15 η πληρότητα είναι γύρω στο 95% και σιγά – σιγά θα αρχίσει να φθίνει. Αλλά αν επαληθευτεί αυτό που έγινε τα προηγούμενα χρόνια λόγω κορονοϊού οπότε και είχε μεταφερθεί η σεζόν προς τον Οκτώβρη τότε θα μιλάμε για μεγάλη και σημαντική αύξηση σε απόλυτους αριθμούς των επισκεπτών φέτος στους Λειψούς».

«Οι επίσημες μαζί με τις ανεπίσημες κλίνες του νησιού υπολογίζουμε ότι είναι γύρω στις 1.500. Αν λάβετε υπόψη ότι κάθε μέρα έχουμε και γύρω στα 100 με 150 ιστιοπλοϊκά σκάφη που ελλιμενίζονται στο λιμάνι αλλά και στους κόλπους του νησιού, μιλάμε ότι μπορεί και να φτάνει ο τουρισμός γύρω στις δυο με δυόμισι χιλιάδες άτομα ημερησίως μαζί με την ημερήσια κρουαζιέρα ταυτόχρονα» συμπλήρωσε.

Σχετικό Άρθρο: «Κίνημα της Πετσέτας»: Κινητοποιήσεις σε Χαλκιδική, Φαλάσαρνα και Λαγονήσι – Τρεις συλλήψεις σε beach bar στη Ζάκυνθο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος