Λάβρος ο Ρίτσαρντ Ντρέιφους για τους νέους κανόνες απονομής στα Όσκαρ. «Σε κάνουν να κάνεις εμετό»

 Ο Richard Dreyfuss, αστέρι πολλών ταινιών όπως το “Jaws” και το “Close Encounter of the Third Kind”, επέκρινε δριμύτατα τους νέους κανόνες σχετικά με τον διαγωνισμό υποψηφιοτήτων για Όσκαρ. «Με κάνουν να κάνω εμετό», είπε ο ηθοποιός.

Από το 2024, οι ταινίες που θα υποβάλουν αίτηση για τη διάκριση θα πρέπει να πληρούν άλλες προϋποθέσεις. Πρόκειται μεταξύ άλλων για μεγαλύτερη παρουσία γυναικών, LGBT, φυλετικών μειονοτήτων ή ατόμων με αναπηρία.

Σε συνέντευξή του στο PBS Firing Line, ο Ντρέιφους δήλωσε ότι διαφωνεί με τους νέους κανόνες που έχει επιβάλει η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών στις ταινίες. Όπως είπε, οι νέοι κανόνες τον αρρωσταίνουν.

«Κανείς δεν πρέπει να μου πει ως καλλιτέχνη ότι πρέπει να υποκύψω στην πιο πρόσφατη, πιο σύγχρονη ιδέα για το τι είναι ηθική. Τι ρισκάρουμε; Αλήθεια κινδυνεύουμε να πληγώσουμε τα συναισθήματα των ανθρώπων; Δεν μπορεί να κατοχυρωθεί με νόμο. Πρέπει να αφήσεις τη ζωή να είναι ζωή και λυπάμαι, αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει μειοψηφία ή πλειοψηφία στη χώρα που πρέπει να τροφοδοτηθεί με αυτόν τον τρόπο».

Πηγή: The Guardian

Μετάφραση: Malgkozata Olsefski

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος