Συνελήφθη ο δράστης του εμπρησμού στην Ιεράπετρα – Μιλά στην ΕΡΤ ο επιχειρηματίας που είδε την περιουσία του να γίνεται στάχτη

Την ώρα που ετοιμαζόταν να φύγει από την Ιεράπετρα με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ και με προορισμό το Ηράκλειο συνελήφθη ο 48χρονος, ο οποίος φέρεται ως ο δράστης του εμπρησμού επιχείρησης στην Ιεράπετρα, που καταστράφηκε ολοσχερώς.

Οι αστυνομικοί της Ιεράπετρας εντόπισαν τον 48χρονο μέσα στο λεωφορείο και του πέρασαν χειροπέδες. Παραμένει κρατούμενος και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα κατηγορούμενος για τον εμπρησμό, που είχε σαν αποτέλεσμα την ολοκληρωτική καταστροφή δύο επιχειρήσεων, ενός εργοστασίου ξυλείας και ενός κατασκευής μεταλλικών θερμοκηπίων.

Εμφανώς καταβεβλημένος και χωρίς να μπορεί να συγκρατήσει τους λυγμούς του ο ιδιοκτήτης των επιχειρήσεων Άρης Λαμπράκης μίλησε στην ΕΡΤ Ηρακλείου, εκφράζοντας την αγωνία του για το μέλλον. “Δεν έμεινε τίποτα. Δυστυχώς, δεν ήταν ασφαλισμένες οι μονάδες. Πού μπορώ να βρω 10 εκατομμύρια ευρώ για να να στήσω ξανά την επιχείρηση; Έχουν καταστραφεί πανάκριβα μηχανήματα. Πραγματικά είμαι σε απόγνωση” ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο 48χρονος συλληφθείς, πριν από μία εβδομάδα επιχείρησε και πάλι να βάλει φωτιά στο εργοστάσιο κατασκευής θερμοκηπίων, αλλά, ευτυχώς, δεν πήρε διαστάσεις. Όμως, όπως ανέφερε, προκάλεσε ζημιές ύψους περίπου 20.000 ευρώ κατ’ εκτίμηση του επιχειρηματία. Τη δεύτερη φορά ο εμπρησμός είχε σαν στόχο το εργοστάσιο ξυλείας, όπου υπήρχαν 1.000 κιλά με βερνίκια και άλλα εύφλεκτα υλικά.

Αναφερόμενος στα κίνητρα του κατονομαζόμενου ως δράστη, ο επιχειρηματίας είπε ότι δεν υπήρχε επαγγελματική αντιπαλότητα, αλλά προσωπικοί λόγοι. “Είχε απειλήσει εμένα, την πρώην σύζυγό μου και το ανήλικο παιδί μας. Πριν από λίγο καιρό εισέβαλε στο σπίτι που έχω παραχωρήσει στην πρώην σύζυγό μου και έκανε φασαρία παρουσία του παιδιού μας” πρόσθεσε. Θέμα διεκδίκησης αποζημίωσης από τον φερόμενο ως δράστη δεν τίθεται, σύμφωνα με τον ίδιο. “Το μόνο που μπορώ να διεκδικήσω είναι η ψυχή του, αλλά και αυτή ίσως να μην είναι δική του” κατέληξε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος