Το Λιμενικό Σταθμό Ελούντας εγκαινίασε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, παρουσία του δημάρχου Αγίου Νικολάου, Αντώνη Ζερβού, του αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, Γιάννη Γουλιδάκη και του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, Θεόδωρου Κλιάρη.
Τον αγιασμό τέλεσε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερονήσσου, Γεράσιμος. Ο κ. Πλακιωτάκης στην ομιλία του του στάθηκε στη σημασία της έναρξης λειτουργίας του Λιμενικού σταθμού, “η οποία – όπως τόνισε – σχετίζεται με την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας σε μια ραγδαία αναπτυσσόμενη τουριστικά περιοχή όπως η Πλάκα Ελούντας με τους εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες που διακινούνται με ημερόπλοια την τουριστική σεζόν”.

Ο υπουργός Ναυτιλίας ανέφερε εξάλλου ότι ο Άγιος Νικόλαος χρειάζεται πολλά περισσότερα προκειμένου να αποκτήσει την θέση που δικαιούται ως ένας πραγματικός πυλώνας προσέλκυσης και παροχής τουριστικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στην Κρήτη και όλη την Ελλάδα. Τόνισε ότι για το λόγο αυτό έχει στενή συνεργασία με τον δήμαρχο Αντώνη Ζερβό, διασφαλίζοντας χρηματοδότηση για τις μελέτες εξομοίωσης των χερσαίων ζωνών σε Ελούντα, Μίλατο και Σίσι.
Επίσης, είπε ότι με την υλοποίηση του νέου χρηματοδοτικού προγράμματος “Νέαρχος”, που έχει προβλεφθεί στο πολύ πρόσφατο νομοθετικό πλαίσιο για τη νησιωτικότητα, προωθείται η χρηματοδότηση για την ανάπλαση των χερσαίων ζωνών μέσω της υλοποίησης σειράς αναγκαίων λιμενικών έργων.

Ο Λιμενικός Σταθμός Ελούντας θα λειτουργεί με 7 άτομα προσωπικό, ενώ σύμφωνα με τον Αρχηγό του Λ.Σ., Θεόδωρο Κλιάρη, σύντομα το Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου θα ενισχυθεί με προσωπικό αλλά και υλικοτεχνική υποδομή.
Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ακόμη ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Θραψανιώτης, οι δυο υπαρχηγοί του Λ.Σ., Νικόλαος Ισακόγλου και Γιώργος Αλεξανδράκης αντίστοιχα, εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων του τόπου αλλά και οι άνθρωποι της θάλασσας.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος