Las Visitadoras: Μια μουσικοθεατρική παράσταση στη Μικρή Σκηνή της Θεσσαλονίκης

Το μυθιστόρημα του Mario Vargas Lliosa “Las Visitadoras” εκδόθηκε το 1973. Ο τιμώμενος με Νόμπελ Λογοτεχνίας συγγραφέας εμπνεύστηκε από πραγματικά γεγονότα. Λόγω της ανησυχητικής αύξησης των βιασμών των ιθαγενών γυναικών από τους συνοριοφύλακες του Περουβιανού Αμαζονίου, ο στρατός αποφασίζει να οργανώσει μια Μυστική Υπηρεσία Ιερόδουλων, που θα ανακουφίζουν τους στρατιώτες από τις ερωτικές ανάγκες τους. Η υπηρεσία LAS VISITADORAS γίνεται τελικά ο πιο αποτελεσματικός τομέας των ενόπλων δυνάμεων του Περού.

Ο σκηνοθέτης Δαμιανός Κωνσταντινίδης εξ αρχής προβληματισμένος με την ανθρώπινη φύση και… αφού μάς προσκάλεσε, στην προηγούμενη δουλειά του, μέσα σε ένα αστικό λεωφορείο για να παρακολουθήσουμε εν κινήσει την ιστορία της ΛΟΥΝΑΣ στον πραγματικό χώρο δράσης, στην ίδια την πόλη που έζησε η ηρωίδα δηλαδή, τώρα μας «μεταφέρει» στον Αμαζόνιο. Αυτή τη φορά μεταφερόμαστε κάπου στη ζούγκλα σε μια χειροποίητη παράσταση για την επέτειο των 20 χρόνων της ομάδας Angelus Novus.

Μια ατμόσφαιρα καμπαρέ, μια φαντασμαγορία, φουστάνια σατέν, τούλια και πούπουλα, μια μουσική πανδαισία έχουμε την ευκαιρία να δούμε στη Μικρή Σκήνη, στο παλιό Αγροτικόν του Νίκου Παπάζογλου. Όπως σημειώνουν οι συντελεστές της παράστασης: “Κι αν θέλουμε με μια λέξη να συνοψίσουμε θα πούμε: κωμωδία. Άφθονα τα στοιχεία μιούζικαλ. Επτά ηθοποιοί επί σκηνής, πέρα από τα χορευτικά νούμερα που όλοι μαζί εκτελούν, δίνουν σάρκα και οστά σε 29 διαφορετικούς χαρακτήρες. Τραγούδια και χοροί, γέλια και διασκέδαση…”

Οι παραστάσεις συνεχίζονται έως και τις 28 Μαρτίου.

Μικρή Σκηνή

Επταλόφου 14, Κάτω Τούμπα, Θεσσαλονίκη

Πληροφορίες: 6939401170 / Εισιτήρια: Μέχρι τις 10 Μαρτίου, η γενική είσοδος στα 10 ευρώ / 16 ευρώ γενική είσοδος / 12 ευρώ μειωμένο / Ατέλειες ηθοποιών στα 5 ευρώ στις παραστάσεις της Δευτέρας και της Τρίτης /  Προπώληση: ticketservices.gr και Θέατρο Αυλαία, Τσιμισκή 136

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος