Λάρισα: Το LA Comics Festival άνοιξε τις πόρτες του στον Μύλο του Παππά

Το LA Comics Festival της Λάρισας μεγαλώνει. Το απόγευμα της Δευτέρας 23 Μαΐου άνοιξε τις πόρτες του στον Μύλο του Παππά. Πρόκειται για την φετινή 4η έκδοσή του, σύμφωνα με τον κ. Πάνο Σάπκα, αντιδήμαρχο Πολιτισμού του δήμου Λαρισαίων.

«Είναι ίσως το μόνο φεστιβάλ που δεν άγγιξε η πανδημία, είπε ο κ. Σάπκας και αυτό λέει πολλά για το μεράκι και την αγάπη των ανθρώπων που ασχολούνται με τα κόμικς και κάθε χρόνο μας εκπλήσσουν ευχάριστα, γιατί διαπιστώνουμε ότι το φεστιβάλ μεγαλώνει, ανακαλύπτει και αναδεικνύει νέα ταλέντα, μπερδεύει όμορφα το παλιό και το καινούριο, χτίζει γέφυρες επικοινωνίας, εγκαινιάζει νέες συνεργασίες, μας μαθαίνει να αγαπάμε την πιο παλιά τέχνη στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Και ταυτόχρονα, θα τολμούσα να πω την πιο… δημοκρατική, αφού τα κόμικς δεν αφορούν μια ηλικιακή ομάδα, ούτε μια τάξη, στέκονται απέναντι την εξουσία, προάγουν έννοιες, όπως η ειρήνη, η αλληλεγγύη, η ισότητα, η αποδοχή της διαφορετικότητας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε στην ΕΡΤ3 ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, Μέλανδρος Γκανάς, 60 Καλλιτέχνες Κόμικς-Artist Alley, 30 Local Artists, 30 Illustrators και μαθητές του Project Ιππόκαμπος, εκθέσεις κόμικς, εικονογράφησης κι γελοιογραφίας, εργαστήρια, bazaar, graffiti, skate events, ένα αγροτικό “spooky” διόραμα, lives, προβολές, σχετικές ομιλίες στα panel του φεστιβάλ και πολλές εκπλήξεις θα ζωντανέψουν στον Μύλο του Παππά έως τις 29 του τρέχοντος μήνα.

Σε έναν στολισμένο προαύλιο χώρο που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, σε συνεργασία με το Project Ιππόκαμπος και τον Σύλλογο Κόμικς και Τεχνών “ΕΤουΚου”, το Φεστιβάλ αναμένει τους Λαρισαίους να το απολαύσουν.

Η είσοδος στους χώρους του φεστιβάλ, καθώς και η συμμετοχή σε ομιλίες, panels, workshops, προβολές και events είναι ελεύθερη για όλους.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΠΙΔΑ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος