Λαμία: Ερευνώνται οι συνθήκες υπό τις οποίες νόσησαν με κορονοϊό 20 μοναχές σε μοναστήρι (video)

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες νόσησαν με κορονοϊό οι 20 μοναχές σε μοναστήρι παλαιοημερολογιτών κοντά στον Γοργοπόταμο ερευνούν οι υγειονομικές αρχές, αφού το μοναστήρι κανονικά, δεν δεχόταν επισκέψεις.

Ο αντιδήμαρχος Υγείας του Δήμου Λαμιέων, Παναγιώτης Στασινός μίλησε στην ΕΡΤ και εξήγησε πως εξ αυτού του γεγονότος δεν έγινε και ιχνηλάτηση. Οι έρευνες εστιάζονται στην τροφοδοσία της μονής και ως φαίνεται πιθανό, από ασυμπτωματικούς φορείς, κάποιες επισκέψεις πρέπει να έγιναν, καθώς η μονή βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή.
Ήδη, η Ηγουμένη της Μονής νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Λαμίας έχοντας υψηλό πυρετό από την προηγούμενη εβδομάδα. Την ακολούθησαν άλλες τρεις μοναχές και νοσηλεύονται με προβλήματα στους πνεύμονες. Οι υπόλοιπες λαμβάνουν υποστηρικτική αγωγή στο μοναστήρι.

    Το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας το Μοναστήρι ζήτησε βοήθεια, καθώς έπαψε η τροφοδοσία του και ο δήμος Λαμιέων ανέλαβε το πρωί της Μεγάλης Τρίτης να πάει φάρμακα και τρόφιμα.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί εκτός από τον δήμο, η Πολιτική Προστασία που όρισε και την 14ήμερη καραντίνα και η Περιφέρεια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος