La Stampa: Χωρίς τη Τζόρτζια Μελόνι η σύνοδος της «συμμαχίας των προθύμων»

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Stampa, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι δεν θα συμμετάσχει στη σύνοδο της αποκαλούμενης “συμμαχίας των προθύμων” χωρών που συγκάλεσε για το Σάββατο ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ.

Όπως γράφει η La Stampa, «η Μελόνι ξεκαθάρισε στους στενούς της συνεργάτες οτι δεν προτίθεται να στηρίξει μια πρωτοβουλία που δεν την πείθει», από την στιγμή που η Ιταλία έχει αποφασίσει ότι δεν προτίθεται να στείλει στρατιώτες της, στα πλαίσια μιας ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για εγγυήσεις της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας.

Προς το παρόν, πάντως, η ιταλική κυβέρνηση δεν έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση και η οικονομική εφημερίδα Il Sole 24 Ore (η οποία ανήκει στην Ένωση Βιομηχάνων της χώρας) εκτιμά ότι, παρά τις σοβαρές επιφυλάξεις της, η Ιταλίδα πρωθυπουργός δεν έχει λάβει ακόμη οριστική απόφαση.

Η σύνοδος αυτή του Σαββάτου θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος