Λ. Στεφανάκη στο Πρώτο για μεταναστευτικές ροές στη Γαύδο: Είναι ανάγκη να ληφθούν μέτρα-Πραγματικά η Γαύδος είναι σε μεγάλο κίνδυνο (audio)

Με αφορμή την ανακοίνωση του Λιμενικού ότι έφθασαν στο νησί της Γαύδου 91 μετανάστες αλλά και ο κίνδυνος που ελλοχεύει να μετατραπεί η Γαύδος στη νέα «Λαμπεντούζα» της Μεσογείου μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 η Λίλιαν Στεφανάκη, Δήμαρχος Γαύδου, η οποία βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη.

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε στην αρχή της συνομιλίας της με τους δημοσιογράφους αναφερόμενη στις μεταναστευτικές ροές στη Γαύδο «αυτό το κύμα, αυτός ο καινούργιος δρόμος έχει ξεκινήσει από τον Οκτώβριο. Με άλλα λόγια, εμείς έχουμε αφίξεις από αρχές Οκτωβρίου, με μια συχνότητα που συνεχώς αυξανόταν. Μόλις ο καιρός είναι κάπως καλύτερος, βλέπαμε να φτάνουν ψαρόβαρκες με ανθρώπους πάνω και από τον Ιανουάριο είχαμε ενημερώσει το Υπουργείο και είχαμε στείλει έγγραφο για την κατάσταση που αντιμετωπίζαμε. Διότι, τη Γαύδο, την έχουν πολλοί στο μυαλό τους σαν ένα ειδυλλιακό τόπο διακοπών και τίποτε άλλο. Όμως, στην πραγματικότητα η Γαύδος έχει και κατοίκους. Τώρα το χειμώνα είναι 60 με 70 άνθρωποι στο νησί και πολλοί από αυτούς είναι ηλικιωμένοι, οι οποίοι παλεύουν με πολλές δυσκολίες να κρατήσουν το νησί, να είναι αποκλεισμένοι πολύ συχνά και να έχουν ανάγκη στήριξης. Αυτοί οι άνθρωποι τώρα βρίσκονται να αναλαμβάνουν το φορτίο να υποστηρίξουν άλλους ανθρώπους, ταλαιπωρημένους που φτάνουν στο νησί, καραβιές-καραβιές, ταλαιπωρημένοι και καταλαβαίνετε ότι αυτό είναι κάτι που από την αρχή μας δημιούργησε μεγάλη δυσκολία, γιατί δεν υπάρχει στο νησί καμία υποδομή».

«Πρέπει να δει το Υπουργείο όλο αυτό το θέμα με τη Γαύδο-Είναι ανάγκη να ληφθούν μέτρα» τόνισε στο τέλος η κ. Στεφανάκη επισημαίνοντας «νομίζω ότι έχει αρχίσει να το αντιλαμβάνεται το θέμα ότι υπάρχει πια ότι είναι γεγονός αυτό και ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα. Περιμένουμε τον Υπουργό. Ανακοινώθηκε χθες νομίζω ότι θα έρθει τις επόμενες μέρες στο νησί για να διαπιστώσει την κατάσταση, να συζητήσουμε και να βρεθούν οι καλύτερες λύσεις και για το νησί αλλά και για τους ανθρώπους αυτούς (…). Τώρα η Γαύδος είναι το πιο ευαίσθητο κομμάτι της χώρας. Μιλάμε εδώ πέρα θέλει υποστήριξη. Είναι η άκρη της Ευρώπης. Πραγματικά είναι σε μεγάλο κίνδυνο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος