Λ. Παπαληγούρα στο Πρώτο: Πρωτόγνωρα συγκινητική η αγκαλιά της Ιφιγένειας με τον Ορέστη – Αυτό μας λείπει περισσότερο (audio)

«Την ώρα που αγκαλιαστήκαμε με τον Ορέστη στη σκηνή – και είχε μια διάρκεια αυτή η αγκαλιά, οι θεατές άρχισαν να χειροκροτούν. Αισθάνθηκα σαν να αρχίσαμε να αγκαλιάζουμε ο ένας τον άλλον».

Αυτό τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα  η ηθοποιός Λένα Παπαληγούρα, η οποία ερμήνευσε την Ιφιγένεια στην τραγωδία του Ευριπίδη «Ιφιγένεια εν Ταύροις», που ανέβηκε στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου την Παρασκευή 2 Ιουνίου και την Κυριακή 2 Ιουνίου, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Νανούρη.

«Νοιώθω ότι η αγκαλιά είναι που μας λείπει περισσότερο στην εποχή μας, μετά από όλο αυτό που περάσαμε με την πανδημία. Είναι πρωτόγνωρα συγκινητικό το να βλέπεις δυο ανθρώπους να αγκαλιάζονται στη σκηνή, κάτι που πριν δυο χρόνια το θεωρούσαμε αυτονόητο», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι ήταν η πιο φορτισμένη στιγμή της παράστασης.

Χαρακτήρισε «ανατριχιαστικό» και «φοβερό» το τέχνασμα που σκέφτηκε η Ιφιγένεια για να πείσει τους ανθρώπους να κλειστούν στα σπίτια τους, «φωνάζοντας ότι περνάει το μίασμα που είναι μεταδοτικό».

Η ίδια χαρακτήρισε πολύ συγκλονιστική και την ερμηνεία της Χαρούλας Αλεξίου στο ρόλο της θεάς Αθηνάς, λέγοντας ότι η μεγάλη ερμηνεύτρια «κατέθεσε την ψυχή της».

Η κυρία Παπαληγούρα είπε ότι η Τέχνη είναι βάλσαμο και παρηγοριά για τους ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους πέρασαν μόνοι τους την πανδημία.

«Θέλαμε με λιτό και ουσιαστικό τρόπο να αναδειχθεί η ουσία του κειμένου. Να οδηγηθούμε στον πυρήνα του», είπε χαρακτηριστικά. Επισήμανε, δε, ότι απασχολούν και συγκινούν τους ανθρώπους κάθε εποχής  τα μεγάλα και υπαρξιακά ερωτήματα που θέτει η συγκεκριμένη τραγωδία του Ευριπίδη για την ανθρώπινη ψυχή μπροστά στα παιχνίδια της μοίρας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος