Λ. Οικονόμου στο Πρώτο: Υπάρχουν υπολείμματα της Χρυσής Αυγής στις ακροδεξιές οργανώσεις (audio)

Η απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης με την καταδίκη των μελών της Χρυσής Αυγής με πολύ βαριές ποινές και τον χαρακτηρισμό της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, είναι μια πολύ σημαντική δικαστική απόφαση που δείχνει παράλληλα την βούληση της πολιτείας να μην επιτρέψει επ’ ουδενί το αυγό αυτό του φιδιού να εκκολαφθεί στην χώρα μας. Ως εκ τούτου, «αποτελεί σημαντική πρόκληση η όποια προσπάθεια αναβίωσης ναζιστικών πυρήνων σε μια χώρα που έχει πρωτοστατήσει στον αντιφασιστικό αγώνα. Από πλευράς κράτους και ελληνικής αστυνομίας υπήρξε άμεση αντίδραση, έχουν σχηματιστεί δικογραφίες, έχουν συλληφθεί άτομα, έχουν παραπεμφθεί στην δικαιοσύνη και θέλω να ξεκαθαρίσω ότι τόσο με τις εντολές του Υπ. κ. Θεοδωρικάκου, όσο και συνολικότερα του Πρωθυπουργού και της ελληνικής κυβέρνησης, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να αναπτυχθούν και να δράσουν στην χώρα μας τέτοιου είδους πυρήνες», τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου.

Μάλιστα, υπογράμμισε πως «αναμφισβήτητα υπάρχουν υπολείμματα της Χρυσής Αυγής και η ελληνική αστυνομία στον βαθμό της αρμοδιότητάς της παρακολουθεί και εφαρμόζει την νομοθεσία εκεί που επιβάλλεται». Ωστόσο, ο κ. Οικονόμου, επεσήμανε πως μέχρι στιγμής τα περιστατικά είναι περιορισμένα. Σε κάθε περίπτωση, σημείωσε, η ελληνική πολιτεία πράττει αυτό που το Σύνταγμα επιβάλλει, προκειμένου αυτά τα άτομα να οδηγούνται άμεσα στην δικαιοσύνη και εκεί να λογοδοτούν.

 

«Έχουν γνώση οι φύλακες»

Ερωτηθείς, ο κ. Οικονόμου αν οι έγκλειστοι, μέλη της Χρυσής Αυγής, μέσα από την φυλακή, ενδέχεται μέσω κάποιων διαύλων επικοινωνίας να καθοδηγούν ακραίες συμπεριφορές και δράσεις στην κοινωνία, απάντησε με την φράση «Έχουν γνώση οι φύλακες».

Πάντως, το κράτος είναι σε εγρήγορση επανέλαβε, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη. «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αφεθεί χώρος για ανάπτυξη τέτοιου είδους εγκληματικών δραστηριοτήτων». Είναι ένα θέμα που θα πρέπει να προβληματίσει την κοινωνία μας, σημείωσε, αναφερόμενος συγκεκριμένα στο Λύκειο της Σταυρούπολης, όπου, όπως είπε, μαθητές 15-17 ετών δείχνουν αυτή την αποκλίνουσα συμπεριφορά. «Αυτό όμως είναι ένα θέμα συνολικότερο, που αφορά ευρύτερα την κοινωνία και θα πρέπει να δούμε τις διεργασίες που γίνονται ειδικά στην νεολαία».

Δεν υπάρχουν φασιστικοί πυρήνες στην ελληνική αστυνομία

Κληθείς να απαντήσει εάν οι οργανώσεις αυτές κινούνται στις παρυφές της πολιτικής με την ανοχή και της αστυνομίας και με ένα τμήμα της να κλείνει ίσως το μάτι σε αυτά τα ακροδεξιά στοιχεία, ο κ. Οικονόμου, στάθηκε κατηγορηματικά αρνητικός. «Δεν ισχύει. Τα πολιτικά κόμματα είναι σαφώς τοποθετημένα πάνω σε αυτό, υπάρχει εθνική ομοψυχία στην πάταξη τέτοιων δραστηριοτήτων φασιστικού χαρακτήρα και αποτελεί προσβολή για τον πολιτικό κόσμο. Όσο αφορά την αστυνομία, ο κ. Οικονόμου, ήταν και πάλι κάθετος. «Δεν υπάρχουν φασιστικοί πυρήνες μέσα στην αστυνομία και δεν μπορεί να υπάρξουν, γιατί δεν έχουν καμία θέση στο σώμα της ελληνικής αστυνομίας, με βάση το Σύνταγμα, τους νόμους και τον Οργανισμό της Αστυνομίας, με τον αστυνομικό να ορκίζεται πίστη στο Σύνταγμα και να φυλάει την πατρίδα. Να θυμίσω, ότι οι δικογραφίες με βάση τις οποίες καταδικάστηκε η Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση, σε προανακριτικό στάδιο, από την αστυνομία έγιναν και οι συλλήψεις που άμεσα επιχειρούνται, από την ελληνική αστυνομία γίνονται που είναι στην πρώτη γραμμή, ερευνά, συλλαμβάνει και δεν αφήνει κανένα περιθώριο για την ανάπτυξη τέτοιων δράσεων».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος