Λ. Νικολάου (ΚΚΕ) στο Πρώτο: Όλοι μιλούν για υποκλοπές όμως κανείς δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη – Η κυβέρνηση να τις παραδεχτεί (audio)

«Όλοι μιλούν για υποκλοπές, όμως κανείς δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη για αυτές. Για εμάς τα στοιχεία τα οποία κατέθεσε και με την επιστολή του ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ είναι πάρα πολύ σημαντικά  και έχει μεγάλη ευθύνη για τις υποκλοπές η κυβέρνηση», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Με τούτα και μ’εκείνα» με τον Φώτη Παπούλια.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ είπε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός πρέπει να σταματήσουν να παίζουν «κρυφτούλι» και πρέπει να βγεί να το αποδεχτεί. «Όμως αντί αυτο βλέπουμε μια συζήτηση, μια κοκορομαχία να γίνεται τις τελευταίες ημέρες επί της ουσίας με το γεγονός ότι και επί περιόδου κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γινόντουσαν υποκλοπές και παρακολουθήσεις, η Νέα Δημοκρατία σήμερα να λέει ότι επειδή το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μεμπτό αυτό που κάνουμε και εμείς. Στα βασικά στρατηγικά ζητήματα, η Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Ευθύνονται το ίδιο για την κατάσταση που έχει περιέλθει η εργατική τάξη», πρόσθεσε.

Ο κ. Νικολάου είπε ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα  κατέθεσε δύο συγκεκριμένες προτάσεις, μία σε σχέση με το πώς επιλέγονται οι ανώτατοι δικαστικοί και μία σε σχέση με το πώς επιλέγονται οι επικεφαλής των ανεξάρτητων Αρχών. «Αυτό έγινε γιατί το περιεχόμενο και της δικαιοσύνης και του τρόπου λειτουργίας των ανεξάρτητων αρχών είναι ένα αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο και αυτό είναι ανεξάρτητο από πρόσωπα, γνωμοδοτούν με βάση αυτό το νομικό πλαίσιο, το οποίο είναι ενάντια στους εργαζόμενους, ενάντια στον λαό και εξυπηρετεί τα συμφέροντα είτε της θωράκισης του αστικού κράτους, είτε της εξυπηρέτησης των μονοπωλιακών συμφερόντων τ του μεγάλου κεφαλαίου», εξήγησε.

Ερωτηθείς σχετικά με το εάν αφορούν το ΚΚΕ σενάρια διακυβέρνησης με την απλή αναλογική μετά τις εθνικές εκλογές, ο κ. Νικολάου απάντησε αρνητικά. «Όπως σας είπα και πρωτύτερα, σε όλα τα κεντρικά στρατηγικά ζητήματα έχει τεθεί το πλαίσιο των συνεργασιών και Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΙΝΑΛ είναι με τα μνημόνια των μνημονίων. Άρα όποιος θέλει να χτίσει μια αντιλαϊκή κυβέρνηση σε αυτές τις ράγες υπάρχουν όλοι οι διαθέσιμοι “μνηστήρες” για να γίνει ο γάμος. Το ΚΚΕ σε αυτό το γάμο δεν θα πάει ούτε προσκεκλημένος, ούτε παρατηρητής. Θα είναι απέξω με αυτούς που πραγματικά ζορίζονται, στριμώχνονται με αυτούς που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, έτσι ώστε να δώσει λύση στα βασικά πιεστικά προβλήματά τους», συμπλήρωσε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος