Λ. Κυρίζογλου: Επί τάπητος μεγάλα έργα, εγκληματικότητα και πάρκινγκ στον Δήμο Αμπελοκήπων- Μενεμένης

Για τα προβλήματα του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, στη Θεσσαλονίκη αλλά και για τα τέσσερα μεγάλα έργα που είναι σε εξέλιξη, ανάμεσά τους το σύγχρονο κολυμβητήριο διεθνών προδιαγραφών, με καταδυτική πισίνα, καθώς και το  Καραπάντσειο πολιτιστικό κέντρο, ένα τολμηρό έργο με μεγάλη αποδοχή, μίλησε στην ΕΡΤ3 ο Λάζαρος Κυρίζογλου.  Στα υπέρογκα ενοίκια των καταστημάτων στην περιοχή, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του νεοσύστατου Εμπορικού Συλλόγου, Σαράντης Θεοδοσιάδης, ο οποίος τόνισε ότι η αγορά χτυπήθηκε πολύ την περίοδο της πανδημίας και ζήτησε να επιταχυνθούν τα έργα. Ο δήμαρχος απάντησε ότι η αγορά των Αμπελοκήπων άρχισε να ανακάμπτει, ενώ ξανανοίγουν μαγαζιά που είχαν κλείσει. Αυξημένα είναι τα ενοίκια και στις κατοικίες, όμως, όπως τόνισε ο κ. Κυρίζογλου, ένας από τους λόγους για τους οποίους αξίζει να ζει κανείς στον συγκεκριμένο δήμο είναι οι παιδικοί σταθμοί, τα γυμνάσια και τα λύκεια, καθώς η εκπαίδευση μπαίνει στην κορυφή.

Στον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, οι κάτοικοι ταλαιπωρούνται από την εγκληματικότητα στην περιοχή. Λένε ότι μετά το απόγευμα αναγκάζονται να κλείνονται στα σπίτια τους και ότι δεν υπάρχει νόμος. Με την καλύτερη επιτήρηση της περιοχής και την αστυνόμευση, μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση, τόνισε ο κ. Κυρίζογλου, ο οποίος ζήτησε περισσότερο προσωπικό, ώστε οι πολίτες να πάψουν να αισθάνονται ανασφάλεια.

Ένα ακόμη πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, είναι οι θέσεις πάρκινγκ. Υποστηρίζουν ότι οι οδηγοί παρκάρουν σε σημεία που εμποδίζουν ακόμη και την κυκλοφορία των λεωφορείων, ενώ οι ίδιοι δεν ξέρουν πού να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους. Ο δήμαρχος απάντησε ότι υπάρχει δωρεάν πάρκινγκ στο παλιό γήπεδο Φιλίππου και συνέστησε στους κατοίκους να δείξουν λίγη υπομονή.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΟΛΓΑ ΔΑΔΙΝΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος