Λ. Κανέλλη: Συνακροάσεις στο ΚΚΕ υπήρχαν από παλιά – Στην Ευρώπη παρακολουθούσαν κυβερνήσεις και δεν ίδρωσε αυτί (video)

Array

Η Λιάνα Κανέλλη, σε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση στις «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, αναφέρθηκε στη ζωή στην Αθήνα, τις τηλεφωνικές υποκλοπές, το τεταμένο πολιτικό κλίμα, την ακρίβεια και στις «τουριστικές ξεναγήσεις» σε βομβαρδισμένα μέρη της Ουκρανίας σχολιάζοντας με τον δικό της τρόπο την επικαιρότητα.

«Η Αθήνα είναι εγκατελειμμένη πολλά χρόνια πόλη. Της λείπει πράσινο, της λείπουν ελεύθεροι χώροι, πάρκα, πλατείες της λείπει η αξιοποίηση της γειτονιάς. Τώρα θα γίνει αντικείμενο τουριστικής εκμετάλλευσης ως τουριστικός προορισμός και πολύ γρήγορα θα είναι Μύκονος» δήλωσε στη Χριστίνα Βίδου η βουλευτής του ΚΚΕ.

Με χειμαρώδη λόγο η πάλαι ποτέ δημοσιογράφος αναφέρθηκε στις «τουριστικές ξεναγήσεις» που πραγματοποιούνται για μονοήμερη εκδρομή στις πόλεις που αντιστέκονται στην Ουκρανία.

Τι είπε για τις επισυνδέσεις

«Αγοράζουμε παραμυθάκια πολύ εύκολα» είπε και επισήμανε ότι αναφέρεται στο «λεφτά υπάρχουν, στο δημοψήφισμα του ΣΥΡΙΖΑ και στο ότι “όλα είναι τέλεια” της σημερινής κυβέρνησης» είπε και πρόσθεσε ότι «πουλιέται ένα τέτοιο παραμύθι και όμως οι υποκλοπές είναι μόνιμες. Είναι αριστουργηματικό παραμύθι».

Εστιάζοντας στις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις τις χαρακτήρισε «κυβερνοεπιτήρηση». Αναφερόμενη στις επισυνδέσεις της ΕΥΠ η κ. Κανέλλη είπε ότι «στο ΚΚΕ διαμαρτυρόμαστε από το 2016. Στον Περισσό, στην έδρα της κεντρικής επιτροπής, υπήρχε συνακρόαση μέχρι πρόσφατα και δεν έγινε καμία έρευνα».

Και όπως πρόσθεσε, ως δημοσιογράφος έχει και προσωπική εμπειρία καθώς κασέτες με συνομιλίες που είχε με τον κ. Τόμπρα για την υπόθεση των κοριών πωλούνταν στην Ομόνοια.

«Έχω λεφτά, αγοράζω ένα βαλιτσάκι, παρακολουθώ όποιον θέλω, εκβιάζω όποιον θέλω» σχολίασε δεικτικά. «Υπάρχουν κυβερνήσεις στην Ευρώπη που έχουν παρακολουθηθεί και δεν έχει ιδρώσει αυτί και οι μόνοι που το πλήρωσαν είναι ο Σνόουντεν και ο Άσανζ γιατί έκαναν τις αποκαλύψεις τους κυνηγάνε για το υπόλοιπο του βίου τους» δήλωσε.

Όσον αφορά στην παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη είπε χαρακτηριστικά ότι «εδώ λένε ότι είναι νόμιμο (οι επισυνδέσεις της ΕΥΠ) και το είπε και ο εισαγγελέας. Υπάρχουν ατελείωτοι κανονισμοί που το κάνουν κοινή ευρωπαϊκή πολιτική». Πρόσθεσε δε, ότι «άνθρωποι εκβιάζουν σε ένα σύστημα που έχει σαπίσει».

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία υποστήριξε ότι «οι επενδύσεις στη Δύση χρηματοδοτούν τον πόλεμο στην Ουκρανία».

Η φτώχεια και η ενεργειακή κρίση παίρνει διαστάσεις γενοκτονίας

Aλλάζοντας θέμα η κ. Κανέλλη είπε ότι συζητάμε όλα αυτά όταν το 1/3 του πληθυσμού δεν μπορεί να πάει διακοπές. Μιλώντας για την οικονομική κρίση και την ενεργειακή ακρίβεια εξέφρασε την άποψη ότι «εκτός από θέσεις εργασίας θα χαθούν και άνθρωποι. Η φτώχεια η ενεργειακή κρίση παίρνει τη μορφή της γενοκτονικής προσέγγισης».

Η Ελλάδα θα μπορούσε να ήταν ανεξάρτητη ενεργειακά

Σύμφωνα με τη βουλευτή του ΚΚΕ «ο καπιταλισμός σχεδιάζει για την αστική τάξη» δήλωσε σχολιάζοντας πώς οδηγηθήκαμε στην απολιγνιτοποίηση και γίναμε εξαρτώμενοι από το φυσικό αέριο.

«Η πρότασή μας ήταν για τη δημιουργία υδροηλεκτρικών έργων, ΑΠΕ, χρήση λιγνίτη λιγότερο ρυπογόνο για το περιβάλλον. Η πολλαπλότητα των μέσων και ο τρόπος της μη εξάρτησης από αλλότρια συμφέροντα και χώρες ήταν και εφικτός και δυνατός», τόνισε η κ. Κανέλλη εστιάζοντας στα δημόσια αγαθά -νερό, ηλεκτρικό- που έγιναν ιδιωτικά.

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος