Λ. Κανέλλη: Εκ των πραγμάτων γίναμε όλοι χρηματοδότες αυτού του πολέμου – Πώς σχολιάζει την στάση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ (video)

H Λιάνα Κανέλλη, δημοσιογράφος και βουλευτής του ΚΚΕ μίλησε στις «Συνδέσεις» για τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία στην οικονομία καθώς και τις γεωπολιτικές εξελίξεις που διαμορφώνονται εξαιτίας των μεγάλων συμφερόντων στην περιοχή.

«Το να κάνεις το σημαιοφόρο των ΗΠΑ δεν σε διασφαλίζει σε τίποτα παρά μόνο ότι θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά» ανέφερε η κ. Κανέλλη επικρίνοντας την στάση της ελληνικής κυβέρνησης με την αποστολή όπλων στην Ουκρανία. Και όπως επισήμανε πλέον, « εκ των πραγμάτων γίναμε όλοι χρηματοδότες αυτού του πολέμου».

Όπως δήλωσε η κ. Κανέλλη στην ΕΡΤ ο πόλεμος γίνεται μόνο για τα ενεργειακά, για τα συμφέροντα και για τα λεφτά. «Είμαι οπαδός της Κατρίν Ντε Μπολ, που είναι επικεφαλής της Europol που είπε “πάψτε να στέλνετε όπλα στην Ουκρανία”. Τα όπλα αυτά πάνε σε παραστρατιωτικές και τρομοκρατικές οργανώσεις. Κανείς δεν ελέγχει που πάνε. Θα δημιουργήσουν ένα μεγαλύτερο πρόβλημα από τον πόλεμο, ο οποίος θα κρατήσει πάρα πολύ».

Μιλώντας για τις γεωπολιτικές εξελίξεις η βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στη στάση που κράτησε η κυβέρνηση στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας, καθώς και τις κινήσεις της εντός του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τις όποιες συνέπειες έχει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στο Κυπριακό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος