Λ. Γρηγοράκος στο Πρώτο: Αν χρειαστεί θα κάνω 15 δόσεις εμβολίου- Δεν καταλαβαίνω όσους βλέπουν τον «λύκο» και λένε ότι δεν υπάρχει (audio)

«Εμβολιάστηκα στους 3 μήνες μετά την νόσηση, δεν είχα προλάβει πριν, για μια εβδομάδα με 10 μέρες. Τώρα έχω κάνει και την τρίτη δόση και αν χρειαστεί θα κάνω 15 δόσεις, τα εμβόλια έχουν ελάχιστες παρενέργειες σε σχέση με τις  παρενέργειες και τις επιπτώσεις του κορονοϊού στον ανθρώπινο οργανισμό. Αυτό που πέρασα δεν μπορώ να το περιγράψω, δεν μπορεί να το καταλάβει κανείς», τόνισε ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, πρώην βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και καθηγητής Εντατικής Θεραπείας – Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Καθρέφτης» με τον Χρήστο Μιχαηλίδη.

«Είμαι υπέρ των όλων εμβολίων, καθώς είναι μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις της Ιατρικής. Δεν δικαιολογώ τους ανθρώπους που βλέπουν τον “λύκο” μπροστά τους και λένε ότι δεν υπάρχει. Εντάξει, μέχρι ενός ποσοστού να πιστέψω κάποιους ανθρώπους που φοβούνται τη σύριγγα, έχουν κάποιες αλλεργικές αντιδράσεις, αλλά μορφωμένοι άνθρωποι να έχουν δημιουργήσει μια ολόκληρη ιστορία, μια ολόκληρη θεωρία για τον Covid και τα εμβόλια, δεν μπορώ να το καταλάβω, δεν μου είναι εύκολο να το αποδεχθώ», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος καταλόγισε πολλά επικοινωνιακή λάθη στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι «δεν μπορεί να βγαίνει υπουργός και να λέει ότι όπου να’ ναι, τελειώνει το θέμα της πανδημίας. Αυτά είναι “τα μικρά λάθη, τα μεγάλα”, τα οποία έχουν μεγάλη επίπτωση στην κοινωνία», υπογράμμισε.

«Ούτε ο χειρότερός μου εχθρός να μην περάσει αυτό που πέρασα εγώ», είπε, περιγράφοντας την περιπέτεια που έζησε με την υγεία του, καθώς νόσησε με κορονοϊό, ήταν διασωληνωμένος επί 62 ημέρες και μετά πήγε για 2 μήνες σε κέντρο αποκατάστασης. «Στο χειρουργείο ξέρεις ότι θα διασωληνωθείς για λίγες ώρες και όλα θα πάνε καλά. Εξομολογήθηκα στους συναδέλφους μου ότι εάν διασωληνωθώ, θα πεθάνω, σε μια τέτοια βαριά κατάσταση που ήμουν. Ήξερα ότι οι ασθενείς με Covid που διασωληνώνονται, έχουν πολύ μικρές πιθανότητες να επιβιώσουν», επισήμανε.

Σύμφωνα με τον κ. Γρηγοράκο, το πιο τραγικό το έζησε ότι ξύπνησε, καθώς καταλάβαινε τα πάντα, άκουγε και έβλεπε τα πάντα, αλλά κουνούσε μόνο τον δείκτη του αριστερού χεριού του και έχει χάσει 42 κιλά. «Ήμουν ένας διαφορετικός άνθρωπος. Πλέον πηγαίνω καλά, έχω κάνει μια καλή αποκατάσταση γύρω στο 90%, πηγαίνω επί 11 μήνες στο κέντρο, 4 φορές την εβδομάδα. Αισθάνομαι τυχερός, άλλοι έχουν φύγει, ήμουν σε καλά χέρια, πολύ καλή ομάδα γιατρών και νοσηλευτών», ανέφερε

Χαρακτήρισε «περίεργη ιστορία» τον κορονοϊό, καθώς υπάρχει το post -Covid και το long – Covid με διάφορα συμπτώματα τα οποία ταλαιπωρούν τους ανθρώπους που έχουν νοσηλευθεί και την έχουν γλιτώσει, καθώς υπάρχουν επιδράσεις ακόμη και στη συναισθηματική σφαίρα. «Δεν γνωρίζουμε ακόμη όλες τις επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό, ακόμα και για αυτούς που κολλάνε τον ιό αλλά δεν νοσούν. Εντελώς λάθος η σκέψη κάποιων που θέλουν να νοσήσουν για να αποκτήσουν ανοσία. Είναι μια πολυσυστηματική νόσος, η οποία θέλει ένα πολύπλευρο πλησίασμα. Είναι νωρίς ακόμη για να αποκρυσταλλώσουμε αυτή την γνώμη. Είναι σαν κάτι που είχαμε δει παλιά σε άλλα νοσήματα. Υπάρχουν νοσήματα που έχουν μια βραδεία αντίδραση, δηλαδή ενώ ο ασθενής έχει θεραπευθεί μερικά από τα κύρια συμπτώματα που χαρακτηρίζουν τη νόσο, υπάρχουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Από τους 10 που θα πάνε καλά, ο ένας θα είναι πλήρως καλά, οι 3 θα έχουν υπολειπόμενη νόσο και οι υπόλοιποι θα έχουν διάφορα προβλήματα», εξήγησε.

«Τεράστια ευκαιρία για το ΚΙΝΑΛ»

Ο πρώην βουλευτής και πρώην υπουργός, είπε ότι το ΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια περίοδο μετάβασης. «Το καινούργιο ΚΙΝΑΛ και ο νέος πρόεδρος έχουν μια τεράστια ευκαιρία, λόγω του ότι υπάρχει μια φθορά της κυβέρνησης, η οποία οφείλεται σε 2 λόγους, στην πανδημία και στην Οικονομία. Και υπάρχει μια ανεπαρκέστατη αντιπολίτευση, καθώς ασχολούμαστε κάθε μέρα με έναν γραφικό άνθρωπο ο οποίος βγαίνει και μιλάει επί παντός επιστητού και δημιουργεί καταστάσεις. Έχει καταφέρει να επισκιάζει οποιαδήποτε πολιτική προσπαθεί να περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε.

«Ιδού πεδίον δόξης λαμπρό για τον Νίκο Ανδρουλάκη, να πείσει ξανά την κοινωνία για την σοσιαλδημοκρατία. Πρέπει να βρει καθαρές απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα, έχει πολύ δουλειά μπροστά του. Ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα πρέπει να παρεμβαίνει με καθαρές θέσεις. Θα πρέπει να δώσει ένα καινούργιο αφήγημα που θα μπορέσει να πείσει τους Έλληνες πολίτες που ανήκουν στον κεντρώο χώρο στη σοσιαλδημοκρατία, ότι έχει τις δυνατότητες αυτά που λέει να τα υλοποιήσει», πρόσθεσε ο κ. Γρηγοράκος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος