Λ. Δανιηλίδου στο Πρώτο: Όλη η Ελλάδα μιλά για το τένις, χάρη στον Στέφανο και την Μαρία (audio)

Για τον ελληνικό θρίαμβο του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη, που γέμισαν με υπερηφάνεια την Ελλάδα, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Στον αέρα» με τον Δημήτρη Κοτταρίδη και τον Γιάννη Πιτταρά, η πρωταθλήτρια του τένις, Λένα Δανιηλίδου, έχοντας η ίδια στο ενεργητικό της πολλές διεθνείς διακρίσεις.

«Το πιο ευχάριστο είναι ότι όλη η χώρα μιλάει για το άθλημα που αντιπροσωπεύω, βλέπω να γεμίζουν τα γήπεδα, βλέπω τα παιδιά να θέλουν να γραφτούν σε συλλόγους και αυτό οφείλεται σε αυτά τα δύο παιδιά, τον Στέφανο και την Μαρία. Μακάρι να έρθουν και άλλα παιδιά, να ο γνωρίσουν το τένις. Εάν θέλουν να κάνουν πρωταθλητισμό,  είναι βέβαια πάρα πολύ δύσκολο, θέλει πολλή δύναμη σωματική και ψυχική. Αυτή η επιτυχία των δύο παιδιών είναι μετά από πολλά χρόνια σκληρής  δουλειάς και επιμονής», υπογραμμίζει η κυρία Δανιηλίδου.

Αναφερόμενη στην εξέλιξη του τελικού ματς, η Λένα Δανιηλίδου, εκτιμά πως «στο 5ο σετ ο Στέφανος είχε μια πτώση και σωματικά και ψυχικά. Λεπτομέρειες μετράμε αλλά έπαιζε με έναν θρύλο του αθλήματος».

 

Σε ερώτηση κατά πόσο το τένις είναι ένα άθλημα ελιτίστικο, η πρωταθλήτρια εξηγεί πως υπάρχουν πολλοί σύλλογοι που έχουν αλλάξει τις τιμές προς τα κάτω ενώ ο  σημειώνι πως ο πρωταθλητισμός είναι ακριβός, «πρέπει να επενδύσεις όχι μόνο λεφτά, αλλά στις συνθήκες της ζωής σου».

Για την πορεία της Μαρίας Σάκκαρη, δηλώνει μόνο υπερήφανη.  «Ίσως έβαλε λίγο περισσότερη πίεση γιατί ακουγόταν ότι είναι φαβορί για το ματς».

Όσο αφορά στην συνέχεια των Σάκκαρη και Τσιτσιπά στα γήπεδα, η Λένα Δανιηλίδου εκτιμά πως «θα δούμε και άλλα Γκραν Σλαμ, να φθάνουν στους τελικούς τα συγκεκριμένα παιδιά, καθώς το μόνο που μπορεί να τους σταματήσει είναι ένας τραυματισμός, γι’ αυτό πάνω απ’ όλα τους εύχομαι υγεία και να συνεχίσουν να μας κάνουν υπερήφανους.  Έχουν να γράψουν ιστορία».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος