Λ. Χριστόπουλος στο Πρώτο:  850.000 «green pass» έχουν εκδοθεί ήδη στην χώρα μας (audio)

«Είμαστε έτοιμοι για την επίσημη έναρξη του ψηφιακού πιστοποιητικού, το οποίο εκδίδουμε εδώ και μέρες, με 850.0000 πολίτες να το έχουν ήδη λάβει, μέσα και από τα ΚΕΠ», ανέφερε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με τους Κατερίνα Σερέτη και Διονύση Χατζημιχάλη, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Λεωνίδας Χριστόπουλος, μιλώντας για την εφαρμογή του «green pass», του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού Covid-19,  σε ευρωπαϊκό επίπεδο από σήμερα.

Σε σχέση με την προπληρωμένη «κάρτα ελευθερίας», το «freedom pass», ο κ. Χριστόπουλος λέει πρόκειται για ένα κίνητρο του ελληνικού κράτους και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους νέους που πέρασαν δύσκολα με το lockdown, για την υπομονή τους. «Σε όλες τις κατηγορίες έχει ανταποκριθεί η κυβέρνηση και έχει στηρίξει κάθε κλάδο της οικονομίας σε αυτή την δύσκολη κατάσταση που πέρασαν. Σε αυτήν την ηλικιακή κατηγορία είναι μια παραδοσιακή πολιτική του κράτους να δίνει κίνητρα για να μπορέσει να πετύχει εθνικούς στόχους και σε αυτήν την φάση ο στόχος είναι να αυξήσουμε τους εμβολιασμούς». Χαρακτηρίζει μάλιστα την κάρτα ελευθερίας ως μια δράση που δίνει στους νέους την δυνατότητα να κάνουν πολλά πράγματα, επιλέγοντας από μια ευρεία γκάμα, απαντώντας στο ερώτημα αν θα ήταν προτιμότερο να κάνουν μια πιο στοχευμένη ενέργεια.

Κοντά στις 20.000 είναι οι νέες εγγραφές για εμβολισμό στην ηλικιακή ομάδα 18-25 από την αρχή της εβδομάδας, σημειώνει ο κ. Χριστόπουλος, ενώ επιβεβαιώνει την νέα δυναμική που έχει δοθεί σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, καθώς «τις τελευταίες ημέρες μετράμε 120.000 ραντεβού. Αυτά τα κίνητρα πετυχαίνουν τον στόχο τους και είναι μια δυναμική που χρειάζεται και ενόψει του τουρισμού».

Σε σχέση με τις ξένες κινηματογραφικές παραγωγές που προγραμματίζονται στην χώρα μας και έχουν αυξηθεί σημαντικά, ο κ. Λεωνίδας Χριστόπουλος, εξηγεί πως αυτό συμβαίνει γιατί έχουμε βελτιώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το νομοθετικό πλαίσιο και τα  κίνητρα που δίνουμε σαν χώρα για να έρχονται οι μεγάλες παραγωγές στην Ελλάδα. «Το ελληνικό οικοσύστημα των οπτικοακουστικών παραγωγών έχει πολύ θετικές επιπτώσεις. Μόνος το γεγονός ότι πρέπει ο ξένος παραγωγός να συνεργαστεί με Έλληνα παραγωγό και να γίνουν στην Ελλάδα τα γυρίσματα, σημαίνει ότι θα δοθεί εργασία και σε ελληνικά συνεργεία».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος