Λ. Αυγενάκης: «Ο θάνατος του Άλκη μας έφερε όλους πιο κοντά»

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας για το καυτό θέμα της οπαδικής βίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Η σύσκεψη διήρκησε αρκετές ώρες, με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη να μιλάει στην κάμερα της ΕΡΤ3 και στην εκπομπή “Ο Κόσμος των Σπορ” για τα αποτελέσματά της.

«6,5 ώρες συζήτησης, ουσιαστικής συζήτησης, πραγματικής συζήτησης με όλους τους εμπλεκόμενους να συμφωνούμε ή να διαφωνούμε αλλά να μη φεύγουμε από το τραπέζι του διαλόγου. Κάτι πολύ σημαντικό και νομίζω ότι το τελευταίο γεγονός του θανάτου του Άλκη μας έφερε όλους πιο κοντά και επιτάχυνε τις διαδικασίες, το ένιωσα πολύ έντονα. Δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστο το γεγονός ότι εκπροσωπήθηκαν στη συζήτηση σχεδόν όλες οι νόμιμες λέσχες των φιλάθλων, που είχαν πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσες σκέψεις, προβληματισμούς. Το ξεκαθαρίσαμε για πολλοστή φορά, αυτό κάνω και τώρα. Ξεκαθαρίζουμε, δεν τσουβαλιάζουμε. Άλλο οι λέσχες φιλάθλων, οι οργανωμένες, που πραγματικά προσφέρουν ένα ωραίο κλίμα, ένα πεδίο διαλόγου, συζήτησης, συμμετοχής, ικανοποίησης, χαράς στα μέλη των λεσχών τους κι άλλο οι χούλιγκανς, οι συμμορίες και οι κατά δήλωση σύνδεσμοι ή λέσχες, που βεβαίως εμείς δεν τους αναγνωρίζουμε και η αστυνομία καλά κάνει και τους ελέγχει.

Ανανεώσαμε το ραντεβού μαζί τους, όπως δεσμεύτηκα και μέσα, πολύ πολύ σύντομα διότι είχε γίνει μία προσπάθεια, το παραδέχθηκαν στις αρχές του 2020 με 2021 να βρεθούμε, εκείνοι δεν μπόρεσαν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, οπότε το ραντεβού αυτό δεν έγινε ποτέ. Σήμερα, τα πράγματα είναι πολύ πιο ώριμα και μας έφερε πολύ πιο κοντά και η σημερινή συζήτηση. Άρα τις επόμενες μέρες θα βρεθούμε ξανά για να συζητήσουμε και επιμέρους ζητήματα. Το βέβαιο είναι ότι όλες οι πλευρές με ξεκάθαρη θέση της πολιτείας, που λειτουργούμε υπό την ευθύνη και τις εντολές του ίδιου του πρωθυπουργού να αντιμετωπίσουμε σε μέγιστο βαθμό το πρόβλημα της οπαδικής βίας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ.Αυγενάκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος