Κυβ.πηγές: “Η απόφαση του ΣτΕ δεν προδικάζει κάτι επί της ουσίας” – Σε εξέλιξη κατεπείγουσα έρευνα για την υποκλοπή

Σε εξέλιξη βρίσκεται κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα προκειμένου να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι της υποκλοπής της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η διεξαγωγή της έρευνας ανατέθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπύρο Παππά. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος διαβίβασε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου δειγματοληπτικά ορισμένα από τα πολλά πρόσφατα δημοσιεύματα που αποτυπώνουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων είχαν ζητήσει χθες με δριμεία ανακοίνωση τους η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και η Ένωση Διοικητικών Δικαστών.

Αναφορικά με την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε “παραδεκτές και βάσιμες” τις προσφυγές των καναλιών για τις τηλεοπτικές άδειες, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, τόνισε: “Εάν το ΣτΕ κρίνει τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες αντισυνταγματικό γυρίζουμε σε ένα καθεστώς με μη αδειοδοτημένα κανάλια”.

Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για “γαϊτανάκι πιέσεων προς τους δικαστικούς λειτουργούς”, ενώ πρόσθεσε ότι “η αντιπολίτευση εμφανίζεται συστηματικά ως ουραγός συμφερόντων, στόχος των οποίων είναι η πτώση της κυβέρνησης.

Στη χθεσινή τρίτη διάσκεψη η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκανε δεκτές επί της αρχής με ψήφους 16-9 τις σχετικές προσφυγές, εξέλιξη που σηματοδοτεί το πέρασμα της διαδικασίας στο επόμενο στάδιο, στην εξέταση της συνταγματικότητας ή μη, του νόμου Παππά.

“Η νομιμότητα θα επικρατήσει σε πείσμα όσων δίνουν μάχες οπισθοφυλακής για χάρη της διαπλοκής”, τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

“Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το τυπικά παραδεκτό των προσφυγών στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, δεν προδικάζει κάτι επί της ουσίας”, σημειώνει κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, επαναλαμβάνει την προτροπή να αφεθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας απερίσπαστο στη δουλειά του.

«Επειδή διάφοροι σπεύδουν να προδικάσουν και να θριαμβολογήσουν για το αποτέλεσμα του ΣτΕ, επισημαίνουμε ότι το ΣτΕ έχει απορρίψει ήδη μια σειρά αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων, συνεπώς η απόφαση για το τυπικά παραδεκτό των προσφυγών δεν σημαίνει κάτι για την εκδίκαση επί της ουσίας”, αναφέρει η ίδια πηγή.

Στάση εργασίας απο τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30 στην είσοδο της Βουλής έχουν προγραμματίσει δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί της τηλεόρασης.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετική είδηση:Ν. Παππάς στην ΕΡΤ: Η ΝΔ εμφανίζεται ως ουραγός συμφερόντων (video)
Σχετική είδηση:ΣτΕ: Θα προχωρήσει επί της ουσίας στη συζήτηση για τις τηλεοπτικές άδειες (video)
Σχετική είδηση:Στάση εργασίας των δημοσιογράφων – τεχνικών της τηλεόρασης την Τετάρτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος