Κυρ. Μητσοτάκης στο 1ο Οικονομικό Φόρουμ ΕΕ- Κεντρικής Ασίας: Η Ελλάδα παρούσα στην κεντρική Ασία

Τη δέσμευση της Ελλάδας να συμβάλλει, τόσο στο πλαίσιο της Ε.Ε. όσο και μέσω διμερών συνεργασιών, στον εκσυγχρονισμό του οικονομικού μοντέλου των χωρών της Κεντρικής Ασίας, μετέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που απηύθυνε κατά την έναρξη των εργασιών του 1ου Οικονομικού Φόρουμ Ε.Ε. – Κεντρικής Ασίας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πρωτεύουσα του Κιργιστάν, Μπισκέκ.

Εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό, στις εργασίες παραβρέθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης, ο οποίος μίλησε σε πάνελ για τη διαμόρφωση υγιούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος για την προσέλκυση επενδύσεων στα πρότυπα που εφάρμοσε η ελληνική κυβέρνηση τα τελευταία δύο χρόνια.

Στο μήνυμά του, ο πρωθυπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον τρόπο που η πανδημία της Covid 19 ανέδειξε την επιτακτική ανάγκη για ενίσχυση των περιφερειακών συνεργασιών σε πολλά επίπεδα, ώστε να αντιμετωπιστούν οι πολλαπλές προκλήσεις που καλούνται να διαχειριστούν οι σύγχρονες κοινωνίες και πολιτείες (πανδημία, κλιματική αλλαγή, διαταράξεις στην εφοδιαστική αλυσίδα στον τομέα της ενέργειας, διεθνείς συγκρούσεις κ.λπ.).

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε τη σημασία περαιτέρω ανάπτυξης και εμβάθυνσης της συνεργασίας μεταξύ της Ε.Ε. και των χωρών της Κεντρικής Ασίας, ιδιαίτερα στους τομείς του εμπορίου, της πράσινης ανάπτυξης και της ψηφιοποίησης. «Είναι καθοριστικό να ενισχύσουμε βιώσιμες πολιτικές και να στηρίξουμε τη βιώσιμη συνδεσιμότητα στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών και της ψηφιοποίησης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τις εμπορικές σχέσεις και τις σχέσεις στον τομέα των επενδύσεων, ο πρωθυπουργός μίλησε για ανάγκη εμβάθυνσης των σχέσεων, με την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων εργαλείων ώστε να ξεπεραστούν εμπόδια και να διευκολυνθούν και διαφοροποιηθούν οι εμπορικές και επενδυτικές ροές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος