Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία – Τι είπε για έφιππο τμήμα ΕΛΑΣ

Δεν καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία, διαβεβαίωσε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε ο στον Σκάι.

Όπως είπε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Δημήτρης Γκάτσιος, η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν καταργείται ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε Κυριάκος Μητσοτάκης. Και μάλιστα επιστράτευσε και το χιούμορ για να σχολιάσει την πρόταση του κυρίου Μηταράκη όσον αφορά στην έφιππη αστυνομία: «σκέφτηκα ότι με αυτή τη ζέστη ίσως θα έπρεπε να ζητήσω καμήλες από τους φίλους μου στη Σαουδική Αραβία ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του πρωθυπουργού. Είναι ενδιαφέρουσα ιδέα, αλλά δεν τη χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή[…] Τα άλογα μπορούν να μείνουν στο στάβλο».

Ανέφερε επίσης ότι έχει εμπιστοσύνη στους υπουργούς του και ότι ο κύριος Μηταράκης είναι ένας άνθρωπος που έκανε εξαιρετική δουλειά στο υπουργείο που διαχειρίστηκε πριν και δήλωσε σίγουρος ότι το ίδιο θα πράξει και τώρα με το χαρτοφυλάκιο που έχει στα χέρια του.

Ερωτήθηκε ο πρωθυπουργός για το ποιο πρόσωπο θα ήθελε να ηγηθεί του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπήκε σε ονοματολογία και ανέφερε ότι η παραίτηση του κυρίου Τσίπρα ήταν αναμενόμενη «προσφέρει στο κόμμα του ευκαιρία για ανασυγκρότηση αν μπορεί να υπάρξει ο ΣΥΡΙΖΑ ως ενιαίο κόμμα χωρίς μια ισχυρή προσωπικότητα όπως αυτή του Αλέξη Τσίπρα, αυτό είναι κάτι που μόνο ο χρόνος θα το δείξει» .

Ειδική αναφορά έκανε επίσης στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. Ουσιαστικά πρωθυπουργός πέταξε και πάλι το γάντι στη Χαριλάου Τρικούπη γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε ψηφίσει τον προηγούμενο νόμο.

Απορρίπτει επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης την σκέψη για αύξηση του ορίου εισόδου στη Βουλή από το 3 στο 5%.

Εμφανίστηκε τέλος πεπεισμένος ότι η χώρα μπορεί να κάνει το μεγάλο άλμα προς τον εκσυγχρονισμό.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος