Κύπρος: Πως έφτασε η αστυνομία στα παιδιά και τον απαγωγέα τους (video)

Αίσιο τέλος είχε, μετά από 8 ώρες, το  θρίλερ που  συγκλόνισε το πρωί την Κύπρο, όταν δύο 11χρονα αγόρια απήχθησαν έξω από το σχολείο τους στις Καμάρες Λάρνακας. Σήμανε συναγερμός και τα παιδιά εντοπίστηκαν σοκαρισμένα σε διαμέρισμα κοντά στο σχολείο. Ο απαγωγέας συνελήφθη. 

Η απαγωγή των μαθητών έγινε λίγο πριν από τις 08:00, από το Δημοτικό σχολείο Καμάρων στη Λάρνακα. Σύμφωνα με μαρτυρίες ενώ οι μαθητές έπαιζαν στο προαύλιο, τους πλησίασε ένας άνδρας που είχε τυλιγμένο με γάζα το ένα του χέρι και τους ζήτησε βοήθεια για να μεταφέρει κάποια πράγματα από το αυτοκίνητό του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εμφανίστηκε στα παιδιά ως νέος δάσκαλος του σχολείου. Όταν έγινε αντιληπτή η απουσία των παιδιών από την τάξη τους σήμανε συναγερμός. Ενημερώθηκαν οι αρχές και οι γονείς των δυο παιδιών, ενώ πολλοί γονείς έτρεξαν ανήσυχοι στο σχολείο.

Η Αστυνομία άρχισε έρευνες, στήθηκαν μπλόκα, και έγινε έκκληση σε οποιονδήποτε είχε δει κάτι ύποπτο να τηλεφωνήσει στις αρχές. Οι αρχές συγκέντρωσαν στοιχεία για την περιγραφή του δράστη.

Αρχικά γίνονταν αναζητήσεις για άνδρα 50 με 60 ετών, ύψους 1,70 με 1, 75 , που επέβαινε σε γκρι αυτοκίνητο. Γύρω στις 15:00 μετά το μεσημέρι στην αστυνομία έφτασαν από πολίτες πληροφορίες για παρουσία του υπόπτου σε πολυκατοικία κοντά στο δημοτικό σχολείο.

Αστυνομικοί έσπευσαν επιτόπου και βρήκαν σε διαμέρισμα το δράστη και τους δυο μαθητές. Τα παιδιά και ο δράστης σύμφωνα με πληροφορίες έμοιαζαν ναρκωμένοι. Οι μαθητές μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο και ο δράστης ηλικίας 35 ετών, στην Αστυνομία για ανάκριση.

Το κυπριακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους.

Οι δυο μαθητές είναι φίλοι, κατάγονται από την Ελλάδα και οι γονείς τους εργάζονται σε νοσοκομείο.

Συγχαρητήρια στις αρχές για τον εντοπισμό των παιδιών και τη σύλληψη του δράστη έδωσε από τη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.

Πηγή ΕΡΤ1, Ρεπορτάζ Νίκος Κουντούρης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος