Παρά τις συνεχείς αναζωπυρώσεις, υπό μερικό έλεγχο φαίνεται ότι τέθηκαν τα κύρια μέτωπα της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Κύπρο. Επιτυχώς έχουν αντιμετωπιστεί οι αναζωπυρώσεις στον Άγιο Θεόδωρο και στην Ασίνου, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες να αντιμετωπιστεί νέα αναζωπύρωση στο Κούρδαλι.
Στον απολογισμό των δύο νεκρών δασοπυροσβεστών και των τριών τραυματιών, προστέθηκε εθελοντής που τραυματίστηκε στο πύρινο τρίγωνο Αγία Ειρήνη – Σπήλια – Κούρδαλι.
Σε όλο το μέτωπο συμμετέχουν στην προσπάθεια πυρόσβεσης, περισσότεροι από 450 πυροσβέστες και εθελοντές, ενώ από αέρος επιχειρούν 18 πτητικά μέσα.
Aπό το Ισραήλ συμμετέχουν τέσσερα αεροσκάφη, από την Ελλάδα δύο αεροσκάφη, και δύο ελικόπτερα, από την Ιταλία ένα αεροσκάφος και από την Γαλλία τρία.
Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κ. Νικολάου, εκτίμησε πως είναι ίσως “η μεγαλύτερη πυρκαγιά που έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης δασικής έκτασης στην Κύπρο σε τόσα χιλιόμετρα, μετά το Σαϊτά το 2007”.
“Δεκτή η βοήθεια που προσφέρει η Τουρκία εάν ενταχθεί στον κρατικό σχεδιασμό”, επανέλαβε ο Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος ήδη μετέβη στα πύρινα μέτωπα.
Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει υποβάλει αίτημα στη Ρωσία για παροχή βοήθειας για κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή Σολέας. Πληροφορίες του ΚΥΠΕ από τη ρωσική πρεσβεία στη Λευκωσία αναφέρουν πως το αίτημα διαβιβάστηκε από τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Νίκο Κουγιάλη.
Με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεχίζονται οι μάχες για κατάσβεση της πυρκαγιάς, ανέφερε σε tweet του ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων της ΕΕ, Χρήστος Στυλιανίδης.
θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των Κύπριων πυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους κατά την προσπάθεια κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην Κύπρο και την αλληλεγγύη στον κυπριακό λαό για τη μεγάλη δοκιμασία που αντιμετωπίζει, εκφράζει εκ μέρους του σώματος των Ελλήνων βουλευτών ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νίκος Βούτσης με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Συλλούρη.
ΠΗΓΗ:ΕΡΤ-1 Ρεπορτάζ: Μαρία Κωνσταντίνου
Σχετική είδηση:Κύπρος: Οι φλόγες άγγιξαν σπίτια- Σε ετοιμότητα και η δύναμη του ΟΗΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος