Υπουργός Ενέργειας Κύπρου: Είναι η μεγαλύτερη ανακάλυψη στην κυπριακή ΑΟΖ (video)

Σημαντικές εξελίξεις σηματοδοτεί ο εντοπισμός «φλέβας» φυσικού αερίου στο τεμάχιο 10 της Κυπριακής ΑΟΖ που βάζει πλέον και την Κύπρο στον παγκόσμιο χάρτη του ενεργειακού τομέα. Πρόκειται για την μεγαλύτερη ανακάλυψη στην κυπριακή ΑΟΖ λέει μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Ενέργειας της Κυπριακής Δημοκρατίας  Γιώργος Λακκοτρύπης.

Τα κοιτάσματα αυτά είναι μεν της Κύπρου, αλλά είναι και της ΕΕ, σημειώνει ο κ. Λακκοτρύπης και αποκαλύπτει ότι άλλες πέντε γεωτρήσεις προγραμματίζονται για το τέλος του έτους.

Αναφερόμενος στις απειλές της Τουρκίας υπουργός Ενέργειας της Κυπριακής Δημοκρατίας τονίζει ότι Ελλάδα και Κύπρος τις αντιμετωπίζουν ψύχραιμα με πολιτικά, διπλωματικά και νομικά μέτρα.

Το μέγεθος του κοιτάσματος κυμαίνεται από 5 έως 8 τρισ. κυβικά πόδια και συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες ανακαλύψεις που έχουν γίνει παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια.

Προκειμένου δε, να εκτιμηθεί με μεγαλύτερη ακρίβεια η ποσότητα φυσικού αερίου που περιέχεται στον ταμιευτήρα θα πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες περαιτέρω εργασίες αξιολόγησης.

Ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας δήλωσε ότι το κοίτασμα διασφαλίζει την παρουσία της Exxon – Mobil στην περιοχή,  κάνοντας λόγο για ενδιαφέρον της εταιρείας να δραστηριοποιηθεί και στην Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Σχετική είδηση: Χρυσοφόρο κοίτασμα φυσικού αερίου στην Κυπριακή ΑΟΖ-Τι σημαίνει για την Κύπρο και τον ενεργειακό χάρτη της περιοχής (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος