Κύκλωμα νόθευσης καυσίμων: Στον ανακριτή οδηγούνται σήμερα οκτώ κατηγορούμενοι – Αναζητούνται άλλοι δέκα

Σύνοψη
  • Ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος αρνήθηκε κάθε κατηγορία που αποδίδεται προς το πρόσωπό του
  • Δέκα άκομη άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί για την εμπλοκή τους στο κύκλωμα νοθείας ποτών - καυσίμων δεν έχουν ακόμη συλληφθεί

Ενώπιον του ανακριτή και του εισαγγελέα οδηγήθηκαν χθες, για δεύτερη φορά, δώδεκα από τους συνολικά είκοσι συλληφθέντες από το κύκλωμα νόθευσης καυσίμων που εξιχνίασε η Ελληνική Αστυνομία. Για τους τέσσερις εξ αυτών, ανάμεσά τους και ο 62χρονος φερόμενος ως αρχηγός, διατάχθηκε η προσωρινή κράτησή τους. Οι υπόλοιποι τέσσερις αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Ανάμεσα τους ήταν και μια κοπέλα η οποία εργαζόταν σε βενζινάδικο και είχε γίνει γνωστή από τη συμμετοχή της σε ριάλιτι σόου.

Ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος αρνήθηκε κάθε κατηγορία που αποδίδεται προς το πρόσωπό του αναφορικά με τις διαδικασίες νόθευσης καυσίμων αλλά και αλκοολούχων ποτών.

Σήμερα την πόρτα του ανακριτή θα περάσουν ακόμη οκτώ άτομα, τα οποία έχουν συλληφθεί και αυτά για την υπόθεση, ενώ υπάρχουν 10 ακόμη στην τεράστια δικογραφία που έχουν ταυτοποιηθεί, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν συλληφθεί

Το συγκεκριμένο κύκλωμα κατηγορείται ότι έφερνε διαλύτες από την Βουλγαρία ή μάζευε υλικά και τους παρασκεύαζε σε ένα εργοστάσιο στην Τανάγρα, προκειμένου να νοθεύει μεγάλες ποσότητες καυσίμων αλλά και αλκοολούχων ποτών. Έγιναν, μάλιστα, και έρευνες σε έξι πρατήρια υγρών καυσίμων, όπου σε τουλάχιστον ένα εξ αυτών πιστοποιήθηκε ότι είχε νοθευμένα καύσιμα.

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος | EΡΤΝews

Σχετικές ειδήσεις:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος